Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha van téli gumim akkor...

Ha van téli gumim akkor merjek kocsival menni?

Figyelt kérdés

Vadiúj téligumim van, fékút nedves úton b, ma reggelre nagyon le esett a hó és még mindig esik és a szüleim paráztatnak hogy ne merjek kocsival elindulni mert úgyis megcsúszok.

Én nem féltem volna de kicsit rám ijesztettek.

Mi legyen?

Szerintem erre való a téli gumi és nyilván nagyon óvatosan közlekednék!

28/n

jan. 15. 08:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

Ha ennyire bizonytalan vagy akkor ne menj inkább.

Ha pedig ezt innen akarod megtudni akkor meg főleg ne.

De jól írják , gyakorolni kell a hóban a menetet mert egész más kell hozzá mint a száraz úton.

jan. 15. 11:21
 12/18 anonim ***** válasza:
76%
A hóval nagyon jól megbírkózik a téli gumi, sőt még a négyévszakos is egész jó. A lényege ezeknek, hogy a kis repedésekbe belemegy a hó és a hó a hóra nagyon jól tapad. Ha jégről lenne szó, akkor elgondolkoznék a helyedben, de így szerintem nyugodtan mehetsz, persze lassabban mint hó nélkül.
jan. 15. 11:50
 13/18 anonim ***** válasza:
“Nagyon”.
jan. 15. 15:28
 14/18 anonim ***** válasza:
7-es jól leírta. Ritkán vezetek én is hóban, mert nincs. Fékezni kb. nem is szoktam, csak motorfékkel. Max. 50-nel, városban 30-cal. Hegynek fel én egyesben mentem, kanyarban pláne ne adj gázt nagyon felfelé menet se, én így csúsztam át a másik oldalra. Egyébként horror nekem a hóban vezetés, de nagyobb utakat, várost takarítják, csak hát másfelé is megy az ember, ha muszáj. Hajnalban meg pláne havas minden.
jan. 15. 16:23
 15/18 Mad Max2 ***** válasza:
59%
Én nyári gumival is mertem... Semmi bajom nem lett:)
jan. 15. 16:29
 16/18 anonim ***** válasza:

Én kopott nyárival járok egész évben , és észre sem venni semmit...

Menj nyugodtan a télivel.

jan. 17. 17:37
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alap, hogy ha nem sürgős menni sehova akkor rossz időben nem indulunk el kocsival. Mondom ezt úgy, hogy már levezettem én is 200 ezer km-t, rossz időben is sokat.

Érdemes óvatosabban menni ha tudod, hogy csúszik az út mondjuk 90-es úton 60-70. Viszont amit én megemlítenék, hogy sokszor nem is az a baj, hogy te magad rosszul vezetsz hanem, hogy a szembejövő gyorsan megy, rossz gumival és belédmegy. Azt kb kivédeni nem tudod. Több ismerős járt már így.

jan. 20. 08:40
 18/18 anonim ***** válasza:
47%
Régen akkor is vezettünk, amikor nem is hallottunk a teli gumiról, igaz, nem volt ennyi hülye az utakon
febr. 10. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!