Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Friss jogsival Ti sokszor...

Friss jogsival Ti sokszor lefulladtatok?

Figyelt kérdés

Nem rég van jogsim, vagy is nem túl friss...3 hónapja. Eleinte sokszor lefulladtam,de rájöttem,hogy leginkább akkor,mikor sok az autó és izgulok is,hogy ha lefulladok mindenkit feltartok és rám kell várni aztán izgulok tovább ennek köszönhetően bénán kapkodva akarok elindulni újra...aztán bénázok tovább mert ha pl. tök egyedül voltam valahol és lefulladtam simán el tudtam indulni utána rögtön. Nem volt bennem az,hogy feltartok valakit...

Ez meg nekem kellemetlen,hogy bénázok főleg mikor nálunk a csodás sorompónál fulladok le mikor mindenki örül,hogy végre lehet idulni....

jan. 14. 17:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Majd ha lesz.rod, mit gondolnak ismeretlenek, könnyebb lesz.
jan. 14. 18:17
 2/8 krwkco ***** válasza:
100%

"Friss jogsival Ti sokszor lefulladtatok?"

Amennyire emlékszem, nem. :-)

"Eleinte sokszor lefulladtam"

Gyakorold az indulás közbeni kuplungkezelést egy kevésbé forgalmas helyen. Én lerakott sarokkal szoktam a kuplungot felengedni. Azt könnyebb hibátlanul megtenni. (Bár nem mindenki gondolja így. :-) )

jan. 14. 18:34
 3/8 krwkco ***** válasza:
100%

Kérj meg valakit, hogy menjen veled a gyakorlásra. Férj, feleség, barát, barátnő. És a legváratlanabb pillanatban üvöltse a füledbe, hogy indulj, indulj, ne totojázz, indulj!!!

Akkor a streszt is szokni fogod. :-)

jan. 14. 18:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem. Viszont amíg nem volt 100%-ban biztos a kuplungkezelésem, addig mindig egy kicsit több gázzal indultam el, pláne ha több embert is feltartottam volna. Így nem tudott lefulladni az autó, és fokozatosan tudtam visszább venni a gázt, hogy értelmesen el tudjak indulni.

Éles helyzetben egyszer fulladtam le, egy lámpánál. Akkor újraindítás után szintén több gázt adtam, hogy másodjára már ne tudjak lefulladni.

jan. 14. 20:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem fulladtam le soha. Az oktatóm már az első 2 órán megtanított a helyes kuplungolásra.
jan. 17. 13:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, előfordult, és izgultam is. Aztán azt vettem észre, hogy egyre ritkább lett :) majd elmaradt. Figyelj rá, hogy ne "dobd" el a kuplungot, olyankor van hogy lefullad. Lassan engedd fel. Idővel és gyakorlással jó lesz...Az autók többsége még a benzinesek is simán kuplung csúsztatásával is elindulnak, ha megtalálod a fogáspontot. Ezt próbáld a saját autódnál keresgélni, kitapasztalni.
jan. 17. 18:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én nemcsak az első egyedüli vezetések alkalmával fulladtam le, hanem amikor vettem egy autót, és meg kellett szoknom. Nekem az egyik ismerősöm tanácsa segített, ha lefulladok, ami most is megeshet, mindig arra gondolok, hogy legyek bátrabb. Ne féljek gázt adni, és ne dobjam el a kuplungot. Nekem inkább először az előbbivel volt problémám, nagyon finomkodtam, és a jobb lábam késett a balhoz képest. Aztán a másikkal, hogy határozottabb lettem, de a kuplunghasználatom volt hibás. Kevés volt nyílván a vezetési vizsga előtt vett óráim száma - 40 órával mentem át - kicsit hiányosnak is éreztem a végén az ismereteimet. Oké, meg lett, de például a parkolásban nagyon bizonytalan vagyok azóta is. Itthon sokat kell gyakorolnom, hogy jobb legyen. A forgalomban sokat fejlődtem, illetve az autónak a kezelésében, ami miatt több dicséretet is kapok, de a parkolást mindig megszólják. De ez a vizsgán sem volt másképp. Nőként szerintem a vezetéshez van érzékem, de a parkoláshoz semmi. Szerencsére apukám nagyon jól vezet, sokszor kapok "okosítást", mit kellene néznem, amikor parkolok.
jan. 19. 22:31
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!😄 megfogadom a tanácsokat. Igen a parkolás a fiúknak megy jobban😒

Mondtam a páromnak hogy ha mellettem ül és lefulladok akkor kiabáljon hogy induljak...azt mondta még nyugalmi állapotban is fél nem fog kiabálni🤣 😏 meg inkább tőlem fél 😂 a multkor is lefulladtam de az azért volt mert begörcsölt a lábfejem🤣

jan. 22. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!