Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hosszbordás szíjból melyiket...

Hosszbordás szíjból melyiket vegyem? Gates, Dayco, Meyle,Contitech?

Figyelt kérdés
ma 13:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Gates és Contitech-el volt eddig csak tapasztalatom, mindkettő kiváló volt.
ma 14:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Contitech a legjobb, de a Gates és a Bosch sem rossz.
ma 14:21
 3/9 A kérdező kommentje:
Most sajnos le kellett venni a 20ezret futott szíjakat, egy vízszivárgás javítása miatt. Vissza szabad rakni őket, vagy inkább vegyek újat? Igazából filléres tétel, csak.... amúgy contitech a jelenlegi.
ma 14:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha erősen meghajtod, és nincs megrepedezve, akkor én visszatenném.
ma 14:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha most benne vagy a szerelésben, rakj fel újat.
 6/9 anonim ***** válasza:
#3 Felesleges lecserélni, nyugodtan rakd vissza.
 7/9 anonim ***** válasza:

A márkaszervízek lecserélik.

A javítási technológiájuk alapján nem rakhatják vissza.

Én pedig el szoktam kérni és elrakom vésztartaláknak (ki tudja mi töténik az emberrel, mert az ördög nem alszik), a korábban elrakottat pedig kidobom.

És ahogy írod, filléres tétel, fölösleges spórolni rajta.

ma 15:00
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 Én felesleges környezetszennyezésnek hívnám kidobni és venni egy újat, amikor az a szíj még újszerű 20 ezer km után. Persze nem nagy tétel, de már meg van nyúlva nem kell túlhúzni, hogy ne legyen utána laza stb. (Ugye amikor új egy szíj, akkor feszes, ha nem akarod hogy utána meg kelljen húzni pár hónap múlva, akkor kicsit túlhúzod és ahogy nyúlik beáll a jó feszességre. Ezzel terheled egy kicsit a csapágyakat, mivel tulajdonképpen túl van húzva)
ma 15:30
 9/9 anonim ***** válasza:

Dayco nálam nagyon hamar elkezdett nyikorogni. Continentalt többedszerre használom, nincs vele baj.

Én simán visszaraktam. Nekem annak idején a márkaszerviz is visszarakta. Rá is kérdeztem, hogy azt nem kellen-e cserélni. A válasz az volt hogy a gyári utasítás úgy szól, hogy szemrevételezés alapján cserélendő. És semmi baja nem volt. (Bőven többet futott 20e-nél.)

A hosszbordás, nem olyan, mint a vezérműszíj! Azt én se raknám vissza. Ha elszakad, legfeljebb nem lesz töltésed, meg megáll a vízpumpa. De nem lesz azonnal mechanikusan kuka a motor, nem hajlanak a szelepek, nem törnek a dugattyúk, hajtókarok, vezérműtengelyek, blokk.

ma 16:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!