Hosszbordás szíjból melyiket vegyem? Gates, Dayco, Meyle,Contitech?
A márkaszervízek lecserélik.
A javítási technológiájuk alapján nem rakhatják vissza.
Én pedig el szoktam kérni és elrakom vésztartaláknak (ki tudja mi töténik az emberrel, mert az ördög nem alszik), a korábban elrakottat pedig kidobom.
És ahogy írod, filléres tétel, fölösleges spórolni rajta.
Dayco nálam nagyon hamar elkezdett nyikorogni. Continentalt többedszerre használom, nincs vele baj.
Én simán visszaraktam. Nekem annak idején a márkaszerviz is visszarakta. Rá is kérdeztem, hogy azt nem kellen-e cserélni. A válasz az volt hogy a gyári utasítás úgy szól, hogy szemrevételezés alapján cserélendő. És semmi baja nem volt. (Bőven többet futott 20e-nél.)
A hosszbordás, nem olyan, mint a vezérműszíj! Azt én se raknám vissza. Ha elszakad, legfeljebb nem lesz töltésed, meg megáll a vízpumpa. De nem lesz azonnal mechanikusan kuka a motor, nem hajlanak a szelepek, nem törnek a dugattyúk, hajtókarok, vezérműtengelyek, blokk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!