Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdő lessz a jogsim vagy nem?

Boboka2 kérdése:

Kezdő lessz a jogsim vagy nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A helyzet az, hogy 16.-án vizsgázok b-böl,de nekem már van 4 éve am,k jogosítványom.

Az a kérdés hogy huzhatok utánfutót a b-s vizsga után?

Áttanulmányoztam a rendeletet,és nekem(egy falusi parasztnak)az jött le,hogy a 2 évet az első naptol kezdve számolják amikor én vezetési jogosultságot kaptam,ami már 4 éve volt!

Meg fogok kérdezni a kormányablakban,de addig is várom a válaszokat.

Köszönöm

jan. 11. 20:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Hát én ezt elég nagy problémának gondolom egyébként. Tehát ha van jogsid, de te olyan járművet vezetsz amire nincsen érvényes kategóriád, magyarul jogsival de mégis jogsi nélkül, akkor miért nem veszik el a már meglévő jogosítványt is? Ezért ilyen bátrak az emberek, főleg faluban.... A még bátrabbak meg városban is.
jan. 12. 11:17
 12/22 anonim ***** válasza:
#11 Hát ez egy nagyon jó kérdés, de szerintem még égetőbb probléma, hogy c típusú állampolgárt még nem láttam tanulóautóban, viszont annyira nincs normális rendőri jelenlét és közúti ellenőrzés, hogy egyesek a vadkeleten egy életet végigvezetnek jogosítvány nélkül. Rendőrt kéne rakni minden második sarokra és nem csak azért, hogy a traffipaxot bámulja, hanem mondjuk már egy megtévesztő indexelésért is kihúzni a parasztot a sorból és írni neki egy 15 ezres csekket. Akkor hirtelen mindenki megtanulna közlekedni.
jan. 12. 11:47
 13/22 anonim ***** válasza:

Igaz. "C-t" még én sem nagyon láttam tanulóautóban. Nem tagadom, láttam már, de szerintem az elmúlt 10 évben 10 ujjamon megtudom számolni hányszor.

Én nekem most van B, C, D kategóriás jogosítványom. Most csinálom az E kategóriát a C-hez, és akkor meglesz az összes úgymond nagy kategória. Utána az A kategória a cél. Szívem szerint már most vennék motort, de nem mernék kimenni vele a közútra, mert tudom hogy nincsen jogosítványom, hiába tudnám elvezetni. 3 meglévő kategóriám van, plusz most kezdtem megint a kreszt a nehézpótkocsihoz. Én nem kockáztatnám. Más meg egy kategóriával vagy minden kategória nélkül úgy hogy még az életben nem volt jogosítványa, simán vezetni egy teljesen más járművet. Hihetetlen.

jan. 12. 12:53
 14/22 A kérdező kommentje:
Én is ezért kérdeztem mert nem szeretném kockáztatni a jogsimat
jan. 12. 12:59
 15/22 anonim ***** válasza:
#13 Hülye is lennél kockáztatni. Megszívod, pont van egy random sikátorban szondáztatás-jogsimegnézés és eltiltanak a megszerzésétől 1-2 évre. Amúgy is az A jogsiban a nehéz a rutin, amit amúgy zárt pályás tréningeken, rutinórán lehet gyakorolni, és nagyon jó, ha valaki ott van és leszoktat a hülyeségekről, magadnak sem teszel jót, ha saját kútfőből "gyakorolni" próbálsz. Majd ha le lett rakva a jogsi gyakorolhatsz közúton kedvedre.
jan. 12. 21:13
 16/22 anonim ***** válasza:

Hát, én nem félek a rutintól ami a motort illeti. Kétkeréken persze más, egyensúly stb, de ha sikerült minden másból átmennem, az is menni fog. Munkavállalás miatt csináltam meg a C,D kategóriát, valamint most az E-t kezdtem el. Amint megvan az utolsó kiegészítő a nagy kategriákhoz, már iratkozom is be nagy A jogsira.

Nyilván nem kockáztatom a jogsimat, hiszen már én sem csak egy sima B-s jogsival rendelkezem.

jan. 12. 22:04
 17/22 anonim ***** válasza:
Hát, én balf*sz vagyok. Ráadásul nekem a korlátlanon is a rutin olyan volt, hogy amikor 10x egymás után hibátlanul ment minden feladat a 250-essel, akkor ültem a sorkettes 500-asra kikapcsolt ABS-szel. Hát, mintha akkor ültem volna először motoron. Persze utána a sornégyes, fojtott 600-as motor kb. magát vezette, azzal lényegesen könnyebb volt. De ránézni sem engedtek, amíg egy sorkettes 500-assal (ami papíron még ugyanúgy A2 mint a 250-es) nem ment hibátlanul minden feladat. Nem is baj, megtanultam a technikát, de én tudtam, hogy nem sok érzékem lesz hozzá, biciklivel sem tudok farolni, meg kisteherautóval is azért nem sokszor parkolok úgy, hogy ne lenne szükséges korrigálni.
jan. 13. 00:16
 18/22 A kérdező kommentje:

Megkérdeztem ma az okmányirodába,és nem fog kezdő lenni a jogsim.

326/2011 rendeletben feketén fehéren le van irva hogy az AM 2012 töl nemzetközi,és a 2 évet a első nemzetközi kategóriátol számolják.

Egymás alatt le vannak írva a rendeletben

jan. 13. 14:09
 19/22 anonim ***** válasza:
#18 Szépen megmagyaráztad magadnak, miért nem kellett volna feltenni a kérdést itt, ügyi!
jan. 13. 14:49
 20/22 A kérdező kommentje:

Biztosra akartam menni,és más embereket is meghallgatni rajtam kívűl😃

(U.i.:szombaton raktam fel a kérdést,és hétvégén nincs nyitva a kormányablak,és oda is írtam hogy amint tudok bemegyek és megkérdezem.Megkérdeztem,és azt mondták amit én leírtam)

jan. 13. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!