Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A mai autókra miért nem...

A mai autókra miért nem raknak már fényszórómosót, ahogy régen?

Figyelt kérdés

jan. 5. 01:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
56%

Kb leírták de a lényeg, hogy a mai lámpák mérete/alakja lehetetlenné teszi egy törlőlapát kialakítását...

A spriccelő önmagában meg lófütyit sem ér.

Fater nissanjan van de tényleg semmit nem ér... sosem használjuk.

A régi merciknél "volt értelme" de annyira ritkán kellett használni, hogy nem csodálom, hogy leálltak vele már a 2000-es években.

Nekem is öreg mercim van de kb 1 évben egyszer kell kézzel lemosnom a lámpát annyira kicsi az esélye, hogy annyira koszos lesz, hogy az már befolyásolná a fényerőmet.

(főleg akkor járok így ha sáros, poros útra kicsit ráesik az eső és az előttem lévő forgalom felcsapja a saras vizet)

jan. 5. 12:40
 12/13 anonim ***** válasza:
28%
Mert olcsóbb nekik gyártani nélküle, és a jogszabály valamiért még a buta ledes lámpáknál is annyira megengedő, hogy nem kötelező beépíteni. Régen a Xenonnál kötelező volt. Érdekes módon ma már a magasságállítás sem az.
jan. 5. 15:35
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Régebben(de lehet most is,nem tudom) a skandináv országokban előírás volt és az oda exportált autókat is el kellett látni fényszóró mosó(és törlő) berendezéssel.

Még az akkori NDK-ban gyártott finnországi exportrtos Wartburg 353-on is volt ilyen.

jan. 5. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!