Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A mai autókra miért nem...

A mai autókra miért nem raknak már fényszórómosót, ahogy régen?

Figyelt kérdés

jan. 5. 01:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%

Kb leírták de a lényeg, hogy a mai lámpák mérete/alakja lehetetlenné teszi egy törlőlapát kialakítását...

A spriccelő önmagában meg lófütyit sem ér.

Fater nissanjan van de tényleg semmit nem ér... sosem használjuk.

A régi merciknél "volt értelme" de annyira ritkán kellett használni, hogy nem csodálom, hogy leálltak vele már a 2000-es években.

Nekem is öreg mercim van de kb 1 évben egyszer kell kézzel lemosnom a lámpát annyira kicsi az esélye, hogy annyira koszos lesz, hogy az már befolyásolná a fényerőmet.

(főleg akkor járok így ha sáros, poros útra kicsit ráesik az eső és az előttem lévő forgalom felcsapja a saras vizet)

jan. 5. 12:40
 12/15 anonim ***** válasza:
51%
Mert olcsóbb nekik gyártani nélküle, és a jogszabály valamiért még a buta ledes lámpáknál is annyira megengedő, hogy nem kötelező beépíteni. Régen a Xenonnál kötelező volt. Érdekes módon ma már a magasságállítás sem az.
jan. 5. 15:35
 13/15 anonim ***** válasza:
90%

Régebben(de lehet most is,nem tudom) a skandináv országokban előírás volt és az oda exportált autókat is el kellett látni fényszóró mosó(és törlő) berendezéssel.

Még az akkori NDK-ban gyártott finnországi exportrtos Wartburg 353-on is volt ilyen.

jan. 5. 15:51
 14/15 anonim ***** válasza:

A 40 fokban 2 perc alatt ráégett bogárhullát simán leviszi a vizes csuszmitolás.... ja nem.... csak 1 volt a 2000es évek gagyi extrái közül...

Ilyesmi volt a az autós kazettatartó meg a sötétített üveg....

febr. 16. 19:23
 15/15 anonim ***** válasza:
En is a spórolasra tippelnék. Nekem volt egy 94-es toyotam, amin lapat nelküli, de meglepően hatekony gyari fenyszorómosó volt, nagyon szerettem. Mondjuk ez is olyan, mint az első ködlampa, evente kb 10 alkalommal igazan hasznos, de akkor nagyon! Imadtam, hogy pl eső utan esti utazasok soran útfelujítasos szakaszokon egy mozdulat és jelentősen javult fénycsóvak hatasfoka, siman levitte a sáros trutyit, vagy a dzsuvás latyakos redvát.
febr. 16. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!