Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogy lehet valaki ennyire...

Hogy lehet valaki ennyire életképtelen fiatal ember létére?

Figyelt kérdés

Ma délelőtt hazajött a szomszéd fia valahonnan, leparkol aztán elkezd benézegetni a kocsi alá.

Én már messziről hallottam, ahogy enged lefelé a gumija. Tipikus hang, szerintem nem lehet összetéveszteni semmivel.

Kérdeztem tőle, hogy adjak-e neki emelőt, aztán azt mondja: "há én nem tudom, azt nézem mi lehet ez a hang, azt izélem, hogy nem e kilyukadt az üzemanyag tartály és azt hallom szivárogni"

Úgy világosítottam fel, hogy defektet kapott. Meg is mutattam neki, hogy rátettem az ujjamat a defektes részre és elhallgatott a hang.

Azt mondja: "Jaaaa, hogy ez a gumiról jön! Nem kell amúgy semmi, köszi. Van mindenünk hozzá, majd mindjárt szólok faternak aztán megcsinálja."

Borzalom, hogy fiatal huszonéves férfi létére ennyire életképtelen. Ez a mai generáció?

Egyébként hozzáteszem, hogy ez az ember amúgy mentőápoló. Szerintetek, hogy megy ki az ilyen egy beteghez?

tegnapelőtt 15:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

Nem értem, mi köze a mentöápolóságnak az autószereléshez! Nem autókat kell javítania, betegeknek elsösegélyt nyújtani, ahhoz meg ért.

Másrészt gondolom, te úgy születtél, hogy tökéletesen tudtad, egy autón mit és hogy kell javítani, ha nem, akkor hallgass.

Meg miért kellene mindenkinek autószerelönek lennie? Ez nem életképtelenség, ezt legfeljebb rád lehetne mondani, ha ennyire egycsatornásan tudsz csak gondolkodni

tegnapelőtt 15:27
 2/16 A kérdező kommentje:

Itt nem azzal van a bajom, hogy nem tudta lecserélni (bár férfiként illik tudni szerintem), hanem azzal, hogy azt se ismerte fel, hogy a gumija enged.

Ez az életképtelenség amikor alapvető problémákat sem ismer fel az ember. Ha pedig ilyen gondja van akkor a szakmájában se lehet valami kiemelkedő. Max bemagolta a protokollokat, de ha valami nem úgy történik ahogy le volt írva akkor mit csinál az ilyen?

tegnapelőtt 15:31
 3/16 Szolovjov ***** válasza:
3%
#1 Ne vezessen autót, aki a működését sem érti. Jól néznénk ki, ha a pilóták sem értenék mitől marad a levegőben a gép. Óriási hiba volt a műszaki oktatás eltörlése.
tegnapelőtt 15:44
 4/16 anonim ***** válasza:
95%

Ha eddig nem tapasztalt ilyet, honnan tudhatná, hogy pont a gumi lyukas??? Sok más is ad ki hasonló hangot!

Másik meg, egy mentőápoló NEM protokollokat magol be, hanem megtanulja magukat a folyamatokat, és rengeteg helyzetben gyakorol már az idő alatt is, amíg tanul. És attól, hogy pl nem tud kereket cserélni, még egy beteget el tud látni!

Egyébként a legtöbb tehetősebb ember (ügyvéd, orvos, agysebész, vállalkozó stb) nem tud autót szerelni, mert nincs rá szükség, hív egy szerelőt és megoldódott a téma. Ettöl még meg tudja müteni a beteget, el tudja látni a jogi képviseletet, ezekhez ugyanis gondolkodni kell tudni elsősorban, autókereket egy csimpánz is ki tud cserélni, agy nem kell hozzá!

tegnapelőtt 15:46
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos ezt hozza ez a mostani digitális világ, hogy a fiataloknak semmi műszaki érdeklődésük nincs, hogy egyáltalán érdekelje őket mi , hogyan működik, csak kockulnak otthon a panelban, és játszanak, vagy nézik a hülyébbnél hülyébb tiktok videókat. Szervizben meg majd szemrebbenés nélkül húzzák le őket mindenféle kamu hibával, de akiről írsz kérdező, szerintem ő eljárt volna defektes kerékkel is.
tegnapelőtt 15:52
 6/16 anonim válasza:
95%

Mint mentőtiszt tudom neked biztosítani, hogy életképtelen ember nálunk biztos, hogy nem dolgozik, mert nem fog eljutni odáig, hogy oklevelet szerezzen.

Előbb tisztába kellene tenni a fogalmakat. Az életképtelen embernek jogosítványa sincs. Azokat nevezzük életképteleneknek, akiknek az életben maradásukhoz folyamatos gondozás szükséges. Sajnos ezeknek oka általában valamilyen betegség.

Egyébként meg honnan tudod, hogy nem ismerte volna fel? Egyből odaugrottál? Mert akkor időt se hagytál neki rá. Persze olyannak aki már tapasztalt ilyet az valóban pikk-pakk felismeri, de lehet neki ez volt az első. Legközelebb már egyből tudni fogja.

Egyébként meg 46 éves férfiként én sem tudok kereket cserélni, mindig gumishoz megyek. Ez nem illik vagy nem illik kérdése. Aki biztonságosan ki tudja cserélni az cserélje nyugodtan magának, de aki nem bízik magában az inkább vigye szakemberhez, minthogy menetközben 120 km/h-nál az autópályán kiessen alóla és tragédiát okozzon.

tegnapelőtt 15:55
 7/16 anonim ***** válasza:
93%
Hihető történet.
tegnapelőtt 16:06
 8/16 anonim ***** válasza:
92%
Ez nem életképtelenség, hanem egyszerűen nem volt gyakorlata abban, hogy egy adott ingert hogyan és minek minősítsen.
tegnapelőtt 16:29
 9/16 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
94%
Csodálkozom, hogy nincs a kérdésben az a mondat, hogy "bezzeg a mi időnkben" :D
tegnapelőtt 16:47
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem érthet valaki mindenhez. Lehet te meg nem tudnál egy újraélesztést csinálni, ha családodban történne valami.

Bepánikolva bekakálnál.

tegnapelőtt 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!