Ha egy motorost szemből mérnek be és a helyszínen nem állítják félre, akkor megússza a bírságot?
Általában a lassúbb rész felé néz a kamera.
Tehát lakott területnél a lakott terület felé.
Igy vannak a nagyobb fogások, lakott területre 90-nel beeső autósok stb...
Egy vacak motorossal meg nem foglalkoznak, majd megfogják máshol.
Aki állandóan csinálja a feszkót, előbb-utóbb meglesz!
Feltéve, ha addogra nem töri össze magát!
trafizó rendőrök nem szoktak senki után menni, úgy is a rendszám alapján megy majd a bünti, és elfogó autók sincsenek a környéken. Amúgy is mire mennének? Mai napig xaros skodái vannak a rendőrségnek, merciből meg audiból is az alja kategória, nem fognak megfogni még egy 600 köbcentis motorost se.
Amúgy ha előről mérnek akkor megússza a motoros, de legalább nem kap büntetőpontot mert nem lehet igazolni hogy az vezette akinek a bünti megy, bukósisak miatt nem látszik...
Az mondjuk elképzelhető, hogy beszól a kollégáknak akik a következő faluban elállják az utat és így megállásra kényszerítik a motorost, de mennyiből tart sarkon fordulni egy motorosnak? És valahol félúton egy másik útra rákanyarodni... :D
Abban az esetben szemből mérésnél is szopás van. Egyszer büntettek meg így motorral. Akkor is szemből mértek de lejebb ott volt a kollégájuk. Mivel szemből mértek így megkérdezték hogy elismerem e a gyorshajtást. Természetesen elismertem hiszen ha nem ismerem el akkor úgy is elkezdik vizslatni a motort hogy akkor néznek gyorsan mást és hát lett volna mit találniuk.
Amit az 5-ös írt hogy vissza fordulni elmenekülni az szerintem nem életszerű,már gyanítható hogy aki bemért is megnézte azért a rendszámodat még ha a trafi nem is fotózta le. De ha vissza fordulsz a másik rendőröktől az is egész biztosan le tudja olvasni és akkor mindegy milyen úton menekülsz a házadnál megvárnak.
#7 csak országutakon szoktam motorozni, és ott ha mérnek is akkor is csak egy rendőrautót szoktam látni mindig, az aki mér. Elfogó autó amúgy is minek? Eleve lelő a trafipax, és olyan kevés motoros van az autósokhoz képest hogy nem is tulajdonítanak nagy jelentőséget nekik, szóval arra alapoznak hogy úgy is lekapja a trafi és megy a büntetés.
Mondjuk országutakon elbújni nem nagyon tudnak, legalábbis itt délen nem tudnak nagyon bokorba bújni, messziről lehet látni a rendőrautókat még ha civil akkor is. A városban/falvakban szoktak sunyi módon elbújni és minden szart nézni, még a stop táblát is... Plusz mindig ugyan azokra a helyekre állnak be csak váltogatják, szóval ha jártas vagy az úton akkor meg már úgy is tudod hol számíts rájuk. Mellékutakra, ahol a legtöbb motoros motorozik oda meg nem állnak ki mérni, mert kicsi a forgalom és nincs bevételük belőle, mindig a forgalmas főutakra állnak ki mérni.
(Elfogó autó amúgy is minek?)
Én nem tudom mi nem világos azon amit leírtam. Szerintem érthető hogy egy konkért tényt írtam le ami velem fordult elő így az hogy minek elfogó autó nem isértem minek kérdezed. Volt 1-1,5km lejjebb kollégájuk és kész punk tum.
Ez amúgy mezőnyárádnál volt a 3-ason ami szintén országút.
Az hogy neked még nem volt ilyenben részed nem azt jelenti hogy nincs is. Örülj neki hogy nem találkoztál hasonlóval.
Jó motorozást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!