Mit jelenthet, ha a parkoló kocsim ablaktörlő lapátját valaki kihajtja?
Második alkalommal találtam úgy a kocsit, hogy az elülső lapátok fel voltak emelve.
Ez valami általános fenyegető jelző lenne?
Nekem is ez jutott eszembe. Én soha nem szórakozok vele. Máshol viszont láttam, hogy ez elég rendszeres, hogy felhajtják. Utána kellett olvasni, hogy miért.
Régi dolog ez a ablaktörlő felhajtás, tükör behajtás, ez amolyan megfélemlítés, ijesztgetés, figyelmeztetés, valamilyen vélt vagy valós dolog miatt.
Pl: Beáltál valaki kapubeállójába ugy hogy alig tudtak tőled ki/be állni,
de főleg nagyvárosokban szokták ezt csinálni a debilek akiknek nem tezsik hogy hova, hogyan parkoltál stb...
Senki nem hajtja fel más ablaktörlőjét azért hogy az ne fagyjon a szélvédőhőz! Ezt csak faszkodásból csínálják a debil szellemileg visszamaradott emebrek.
"főleg nagyvárosokban szokták ezt csinálni"
18 évet laktam Budapesten, még többet dunántúli megyeszékhelyen. Egyik sem egy kis falu. De sosem hallottam még erről.
Nincs valami "vicces" haverod?
Mi a munkatársakkal csináltunk ilyeneket, ami azt mondom, hogy egy évben egyszer elmegy, mint poén. Amikor már a héten mindegyik napom úgy indult, hogy tükör, ablaktörlő visszahajt, akkor szóltam a főnöknek, hogy állítsa le az illetőt. Építőipar, szóval nem magas a színvonal.
Arra semmi esélyt nem látok, hogy a személyemnek szólna. Az első alkalommal megkérdeztem párom, hogy ő csinálta-e esetleg, hogy ne fagyjon le, mert hamarabb ment el itthonról, de nem. Most együtt mentünk el, így biztos nem ő volt.
Én is arra a kettőre jutottam, hogy vagy segíteni akar vagy figyelmeztetésnek szánta. Igazából nem az én kocsim, hanem céges, ami fel is van matricázva. Egészségügyhöz kapcsolatos autó, így esetleg belelátom, hogy segíteni akarhat ismeretlenül is, hogy gyorsabban el tudjak indulni. De ugyanazon a helyen álltam szerintem, mint legutóbb ilyen történt és amikor máshol állok, nem nyúltak eddig hozzá.
Egy olyan zsákutcáról van szó a társasházak között, ahol garázssor van. A végén van nagyjából egy tucat kocsinak hely a garázsokkal szemben, ahol földes részre meg lehet állni. Szóval semmi felfestés, hogy szabályos legyen, így sokszor úgy állnak meg a kocsik, hogy 1-2 hely bőven lenne még, ha közelebb álltak volna meg. Így a legutolsó helyre vagy még befér kocsi vagy nem. Úgy tudtam beállni erre az utolsó helyre, hogy a hátsó kerekem volt nagyjából egy vonalban a mellettem lévő végével, mert az egyik lépcsőház ajtaja ott van, így előrébb nem akartam menni, hogy gond nélkül ki tudjanak jönni. Mögöttem nem garázs volt, hanem ott a másik oldalon is van szellősen 2 kocsinak hely, ahol álltak is, de vagy 1,5 kocsihossznyi távolság volt köztünk, így gond nélkül ki tudtak volna állni (ugyanazok a kocsik álltak szerintem körülöttem, akik leparkoláskor is ott voltak)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!