Autó akkumulátor töltőt vennék, ez jó?
12v 74ah aksi van a kocsiban és télen sajnos rendszeresen töltenem is kell manuálisan mert nem emgyünk sokat vele és vszeg az elektronika zárlatosi is lehet mert 3-4 hetente lemerül az akku.
Ezt a töltőt néztem ki amiben van regeneráló funkció is és 10A-s (kollégám 5A-s töltőjét használom és nem túl gyors)
A kérdésem, ez a töltő rendben fel fogja tudni tölteni az akkut? Nem baj hogy ott van a lifepo4 a leírásban? (az én akkum nem az hanem egy sima mezei akksi)
8
Hány kilométer lenne a jó, aminél már töltődik az aksi?
Nem a km a lenyeg, mert alapjaraton is boven tolt eleget a generator. Felesleges ezert extra kilometereket furikazni.
Fogyasztok nelkul ha jaratod hetente fel orat, annak elegnek kene lennie. De, ahogy irtad vannak ott mas problemak is, igy nehez tanacsot adni.
15
Érdemes télen is hetente járatni fél órát mondjuk lámpa nélkül?
Ha csak keveset hasznalod a kocsit, akkor is nehany km-re, par perces utakra, akkor igen. En igy szoktam csinalni mikor nincs hosszabb ut, vagy a kulso tolto sem opcio.
Mikor van legalabb fel, 1 oras ut, akkor nyilvan felesleges.
17
Igen az gondolom tölti. Nekem mondjuk az van, hogy a rádiót nem tudom kikapcsolni.
"Érdemes télen is hetente járatni fél órát mondjuk lámpa nélkül?"
A kipufogó azt lájkolni fogja a benne felgyülemlő savas kondenzvíz miatt, ami aztán ott szépen elkezd dolgozni... Akkor inkább töltő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!