Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó akkumulátor töltőt...

Autó akkumulátor töltőt vennék, ez jó?

Figyelt kérdés

12v 74ah aksi van a kocsiban és télen sajnos rendszeresen töltenem is kell manuálisan mert nem emgyünk sokat vele és vszeg az elektronika zárlatosi is lehet mert 3-4 hetente lemerül az akku.

Ezt a töltőt néztem ki amiben van regeneráló funkció is és 10A-s (kollégám 5A-s töltőjét használom és nem túl gyors)

[link]

A kérdésem, ez a töltő rendben fel fogja tudni tölteni az akkut? Nem baj hogy ott van a lifepo4 a leírásban? (az én akkum nem az hanem egy sima mezei akksi)

dec. 31. 12:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
74Ah akksihoz ez felesleges, mivel a töltőáram ideálisan max. 1/10-e az akku kapacitásának. Bőven elég az 5 Amperos.
dec. 31. 12:19
 2/13 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ, akkor tudnál ajánlani olyat ami mutatja hogy meddig van töltve (teszt képpen) illetve van benne ez a javító funkció?

Ezzel a 10A-s töltővel még lehet hogy rosszat is tettem volna?

dec. 31. 12:22
 3/13 anonim ***** válasza:
57%
Inkább csináltasd meg a kocsit, mert így hamarosan vehetsz új akkut, az többe lesz mint egy töltő, amit amúgy kb szökőévezte használ az ember. Én egy akku élettartama alatt jó ha 1x használom.
dec. 31. 12:26
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Rosszat nem teszel, de egy lemerült akkut jobb lassan feltölteni.

A javító funkció az inkább egy marketing bullshit, sok értelme nincsen.

Teszthez multiméter kell, az mutatja pontosan.

Csináltasd meg a kocsit, ez csak kényszermegoldás így.

Ez venném: Einhell CE-BC 4 M

dec. 31. 12:30
 5/13 retektorta ***** válasza:
36%
Hány éves az akku? Simán lehet, hogy minden ok, csak az akkud már nem a legjobb, és 3-4 hét alatt hidegben a kis alap fogyasztástól is lemerül. Ha nem értesz hozzá, akkor egy autóvillamoságis ember mérjen nyugalmi áramfelvételt az autón, abból kiderül hogy van-e valami probléma, sok-e a fogyasztás. Ez a töltő jó, vedd meg nyugodtan.
dec. 31. 12:46
 6/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat !

van egy 72ah 2 éves akkum aminek a "varázsszeme" zöld és van egy 74ah vadonat új (2hetes) akku amit vettem és mind 2 őt leszívja a kocsi csak az egyiuket egy 2 héttel hamarabb azaz a régi kb 2 hetet bírja az új meg 4 et így szinte biztos hogy zárlatos valami.

A generátor jó mert multival lemértem és 14v fölő tolja ha csak jár a motor.

A kocisval 2 naponta megyünk 4km ert szóval nincs használva és javítattni sem éri meg nagyon mert ez egy saab 2.2 tdi 2002

dec. 31. 12:53
 7/13 anonim ***** válasza:
36%
Akkor multiméterrel kiméred mennyit fogyaszt lezárva az autó. Utána ha kiveszed egyesével a biztosítékokat, akkor megtalálod mi szívja az akkut.
dec. 31. 13:03
 8/13 retektorta ***** válasza:
60%

"A kocisval 2 naponta megyünk 4km ert"

Ez a probléma. Ennek az autónak jó eséllyel semmi baja, egyszerűen ilyen rövid út alatt nem töltődik vissza az akku.

dec. 31. 13:16
 9/13 anonim ***** válasza:
22%
Én óvakodnék az ilyen automata töltőtől, egy mélyebb merülés esetén nem fog elindulni a töltés, és mikor a legnagyobb szükség lenne rá , akkor nem fog kisegíteni.
dec. 31. 13:26
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha 4 hét alatt merül le hidegben állva, az nem olyan rossz arány.

Szerintem is bőven elég az 5 A-os. De ha 10-est veszel az sem, baj, tud az is 5 A-rel tölteni, az elektronika majd szabályozza. Én 5 A-est használok egy 80 Ah-s akkuhoz. Igaz hogy csontra sosem merült még annyira le, hogy indítózva se kép, se hang ne történjen. Egy éjszaka alatt mindig bőven végzett 5 A-rel is.

dec. 31. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!