Autó akkumulátor töltőt vennék, ez jó?
12v 74ah aksi van a kocsiban és télen sajnos rendszeresen töltenem is kell manuálisan mert nem emgyünk sokat vele és vszeg az elektronika zárlatosi is lehet mert 3-4 hetente lemerül az akku.
Ezt a töltőt néztem ki amiben van regeneráló funkció is és 10A-s (kollégám 5A-s töltőjét használom és nem túl gyors)
A kérdésem, ez a töltő rendben fel fogja tudni tölteni az akkut? Nem baj hogy ott van a lifepo4 a leírásban? (az én akkum nem az hanem egy sima mezei akksi)
köszönöm a választ, akkor tudnál ajánlani olyat ami mutatja hogy meddig van töltve (teszt képpen) illetve van benne ez a javító funkció?
Ezzel a 10A-s töltővel még lehet hogy rosszat is tettem volna?
Rosszat nem teszel, de egy lemerült akkut jobb lassan feltölteni.
A javító funkció az inkább egy marketing bullshit, sok értelme nincsen.
Teszthez multiméter kell, az mutatja pontosan.
Csináltasd meg a kocsit, ez csak kényszermegoldás így.
Ez venném: Einhell CE-BC 4 M
Nagyon köszönöm a válaszokat !
van egy 72ah 2 éves akkum aminek a "varázsszeme" zöld és van egy 74ah vadonat új (2hetes) akku amit vettem és mind 2 őt leszívja a kocsi csak az egyiuket egy 2 héttel hamarabb azaz a régi kb 2 hetet bírja az új meg 4 et így szinte biztos hogy zárlatos valami.
A generátor jó mert multival lemértem és 14v fölő tolja ha csak jár a motor.
A kocisval 2 naponta megyünk 4km ert szóval nincs használva és javítattni sem éri meg nagyon mert ez egy saab 2.2 tdi 2002
"A kocisval 2 naponta megyünk 4km ert"
Ez a probléma. Ennek az autónak jó eséllyel semmi baja, egyszerűen ilyen rövid út alatt nem töltődik vissza az akku.
Ha 4 hét alatt merül le hidegben állva, az nem olyan rossz arány.
Szerintem is bőven elég az 5 A-os. De ha 10-est veszel az sem, baj, tud az is 5 A-rel tölteni, az elektronika majd szabályozza. Én 5 A-est használok egy 80 Ah-s akkuhoz. Igaz hogy csontra sosem merült még annyira le, hogy indítózva se kép, se hang ne történjen. Egy éjszaka alatt mindig bőven végzett 5 A-rel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!