Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyiért vennél autót a...

Mennyiért vennél autót a helyemben?

Figyelt kérdés

30 évesen úgy döntöttem, hogy folytatom az egyetemet. Az albérletem előtt csak utcai parkolás van. Heti max 1-2x használom az autót, akkor is városon belül, szükségtelen autózásokra, mint kis időtöltés, kikapcsolódás.

Havi 4x megyek egyben autópályán 250km-t egyben, és havi max 2-3x városok között olyan 20-40km-t.

Havi olyan 1500km-t megyek szerintem.

Mindenképp automata, benzines autót szeretnék, mert az nyújtja nekem az örömöt és az élményt. 180le felett nézelődök, de 240-340 között lenne a cél, minél feljebb, annál jobb.

Jelenlegi félretett pénzem 13m ft, amit az utóbbi 2 évben spóroltam meg. Havi 250 körül tudok félretenni, de ha meghúzom a nadrágot, akkor 400-450 körül.

Egyetem mellett is fogok dolgozni, a saját vállalkozásomban.

Ami a fejemben van, és nem enged dönteni:

1: azt érzem, hogy a 3-4 milliós kategória az, ami nem sajnálnék annyira, úgy, hogy az utcán áll, ha esetleg meghúzzák, amit fenn tudnék tartani, stb.

(Pl 2.0tfsi 15 éves korosztály)

Itt viszont, ha elromlik a motor/váltó, akkor simán ellocsolhatok a javításra 1-1,5 misit, és máris lesz egy 200 ezer km felett futott öreg 5-6 milliós autóm.

2: 6 millióért pont nem találok sokkal jobbakat, így itt nem találok olyat, ami megfelelne. Talán a 2.0 motoros a/cla mercedesek (250 modellek) ezek 10 évesek kb, és mercedes, nem pedig vw vagy audi konszern…

Ebben az árban tudok venni mondjuk tts-t, vagy R golfot, ami stage1-en tud 320-340le-t összkerékkel, ami iszonyat élmény már nekem. De itt is lehet nagy, váratlan költség

3: 7-8-9 millióért már kezd megnyílni a világ, vannak 2019-es alfa guliak (4-5 évesek, kevés km, 200le, összkerék, stb.

45amg is innen indul, audi a7 3.0biturbója, 35i motoros bmw (4-esek is) stb.

Itt a 2.0 motorosokból keveset futott, 5-7 éveseket is megkapni, de bejönnek a képbe a 3.0 motorosok is, ami teljesen más kategória. 35i b58 motorok nagyon megbízhatóak, váltó szinte halhatatlan.

A többi màrka is viszonylag fiatal évjárat még ahhoz, hogy bejöjjön egy milliós javítás esetleg.

Szívem szerint innen választanék, de utána belegondolok, hogy csupán élvezeti cikk lenne, utcán parkolva, enné a kosz, verné az eső, tűzné a nap…

Erre már cascot is kellene fizetnem, hogy nyugodtan tudjak aludni, a 3-4 milliósat nem sajnálnám annyira.

Kisebb motoros autót nem szeretnék, és semmit, ami 160-180le alatti, dízelt pedig pláne nem.

Jelenleg van autóm, egy régebbi dízel városi terepjáró, de semmi élményt nem ad. Ugyan úgy 9-10 literrel jár el, de legalább olcsó hozzá minden relatív, nem sajnálom, magas a hasmagasság, stb.

De volt régebben egy 2.0 tfsi dsg autóm, és nagyon hiányzik. Annyi örömöt adott, hogy nem telik el nap már 2 éve, mióta eladtam, hogy ne gondolnék az érzésre, amikor beleültem, amilyen hangja volt váltáskor, amilyen ereje volt, amikor gyorsult!

Plusz azt gondolom, hogy a kisebb értékű idősebb autók jobban tartják az árukat is, mint az újabb, drágább kategória.

Nincs sok esély rá, de számolni kell azzal is, hogyha nem tudok dolgozni, vagy visszaesik a bevételem. Ilyenkor az autót el fogom adni, és nem szeretnék sokat bukni rajta. Alapból egy pénztemető lesz valószínű, mivel ugyan azt fogom csinálni vele, mint akár egy 500 ezer ft-os 5 litert fogyasztó kisebb kategóriájú autóval, ami ugyan úgy elvisz A-ból B-be, csak élményt nem ad.

dec. 27. 19:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
3 milliónál többet nem adnék autóra, csak ha már ki van adva 2-3 lakásom albérletbe, van saját fullos házam stb. Nem mintha ez itthon annyira reális cél lenne. Főleg egyetem mellett nem vennék drágábbat.
dec. 27. 20:12
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Ezt az ömlengést három sorban is lehetett volna..-
dec. 27. 20:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Te tudod... Annak idején én is hetente jártam haza, szintén ~230 km autópálya. Erre egy alsóközépkategóriás átlag dízelet vettem. Sosha semmi baja nem volt, pont erre a használatra találták ki. Meg feltétlenül 340 Le sem kell arra, hogy 130-nál bekattintsd a tempomatot és két órán keresztül tartod a sebességet.
dec. 27. 20:15
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem is autópályára kell a nagy erő, hanem alapból a motorhang, a kigyorsulások, visszaváltások hangja, mind mind más.

Az a része egyáltalán nem érdekel, hogy 5-6 litert eszik egy autó vagy 10-12-t. A szervizeléstől jobban tartok, ami egy öregebb autónál gyakori is lehet.

dec. 27. 20:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
3. kategória. Amikor ráunsz a játékra, legalább árában el tudod adni :)
dec. 27. 20:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy TDI Scirocco-m van, mint második autó. Nyilván ezért elfogult leszek. Én vennék egy facelift Scirocco R-t. Fullos, keveset futott példány is vastagon belefér az árba német importból is, ha magadnak hozod. Ha utánamész lesz gyári sportüléssel, tetőablakkal stb stb. Ez még "csak" 280 lóerő, de egy chip és bőven 300 felett van. Egy baja lesz, hogy csak elsőkerekes van belőle. DSG-vel természetesen.

Nekem is kint áll az utcán az enyém, olyan helyen, ahol csak az ottlakók járnak, így kicsi a forgalom. Nincs semmi baja tőle, majd ha elkészül a ház és lesz neki garázs, akkor következő project valószínű egy fent említett R-re csere lesz.

Én azt mondom, ha nem valami más nagyobb cél elől veszed el a pénzt (ingatlan, gyerek stb.) akkor minek spórolni és kuporgatni egy olyan autó helyett, amiből kihozod a maximumot számodra?!

De igazából annyira eltérő karakterű autókban gondolkozol, hogy nem igazán lehet okosat mondani. Először el kellene dönteni, hog ymilyen árkategória lesz. Erről viszont jó eséllyel hiába írsz ki kérdést, mert úgyis a saját ingerküszöböd/értékrended dönt, hogy mennyit leszel hajlandó autóra költeni az élményért. Utána van értelme tovább agonizálni a típuson

dec. 27. 21:41
 7/11 anonim ***** válasza:
69%

Ja és a szervízelésen nem nagoyn érdemes így agonizálni. Mennyivel leszel előbbre, ha veszel egy izmosabb E92-t, amiből esetleg előbb dől ki a motor, mint egy fele annyi idős GTI Golf-ot, amiből meg nem? Rúgdosni fogod, mert arra kell, kár is tagadni. Benne van, hogy megkotlik. Én ezért is az újabb, frissebb, kevésbé használt példányok felé mennék. Tudom, lehet venni öreg, de jó sport(os) autót venni. MIndegyiket úgy árulják, papíron...

dec. 27. 21:44
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
Ez a kérdés azért jött létre mert már a haverjaid megunták és elzavartak a társaságukból hogy állandóan villogsz hogy neked mennyi pénzed van és mennyit tudsz félrerakni havonta. Figyelj csávó, ettől nem leszel menőbb🤣🤣🤣
dec. 27. 22:25
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Te most racionális érveket vársz egy irracionális vásárláshoz?

El kell, hogy keserítstelek, az autót amit keresel csak "szerelmből" lehet megvenni, semmi másból, ugyanis a józan ész minden sejtje azt mondatná, hogy nem való ilyen kocsi erre a felhasználásra.

Innentől kezdve azt kell venni amiben szívesen ülnél és megvan az érzés amikor landol benne a feneked.

dec. 28. 00:13
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
2-3 Milla inkább ingatlant vennék
dec. 28. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!