Mire kell figyelni akkor, ha az autókereskedő csak készpénzes fizetést enged?
Mi lenne az átverés, ha számlát ad és az adásvételin is minden stimmel?
Anyámnak sincs bankszámlája, idősebb korosztály körében nem olyan nagy szám ez. Mi van akkor? 10 perc kivenni a pénzt.
Amíg mindenről van papír, addig igazából nincs extra kockázat.
Ha majd jönnek azzal, hogy írjatok kevesebbet az adásvételibe, meg előre kitöltöt adásvételit tolnak eléd, akkor kezdenék aggódni. 1M kp manapság semmi, szóval emiatt agonizálni amúgy nem érdemes.
"az autó bizományosi és a tulajnak nincs bankszámlája"
Ez még akár igaz is lehet.
"a kereskedésnek sincs"
Ez hülyeség, cégnek kötelező, hogy legyen bankszámlája.
"Mi lenne az átverés, ha számlát ad"
nem ad számlát, mert bizományosi értékesítés, nem ő lesz az eladó, hanem a magánszemély.
"előre kitöltöt adásvételit tolnak eléd"
Bizományos értékesítés, tehát valószínűleg ez fog történni.
Nyilván így a kereskedőnek egyszerűbb, zsebre teszi a jutalékot, a tulajt kifizeti kp-ban, és nincs nyoma semminek, nem kell adót fizetnie a nyeresége után. Ha gond van az autóval, a kereskedőt ne keresd, mert nem ő az eladó. Döntsd el, hogy ez így jó-e neked.
(autós szakmában dolgozom huszon x éve, nem kereskedő vagyok)
#5 "nem ad számlát, mert bizományosi értékesítés, nem ő lesz az eladó, hanem a magánszemély."
A pénzforgalmat a kereskedő intézi. Ő veszi át a pénzt és ő továbbítja az eladónak. Neki számlát kötelező adnia a pénz átvételéről és utána a kifizetésről.
Így vettem autót én is. Van számla. Kötelező adni. Ha egy cég vagy vállalkozás pénzforgalmat bonyolít, kötelező a számla. Tök mindegy, hogy mi a felállás. Számla kötelező.
Kedves #8-as,
Te is készpénzért vettél autót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!