Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire kell figyelni akkor, ha...

Mire kell figyelni akkor, ha az autókereskedő csak készpénzes fizetést enged?

Figyelt kérdés
Direkt megkérdeztem telefonon 2 napja, akkor még azt mondták, hogy lehet átutalással fizetni. Erre most idejöttem, az autót megnézettem, megvenném, már elkezdtünk volna papírozni, amikor is kiderült, hogy csak kézpénzt fogadnak el. Állítólag az autó bizományosi és a tulajnak nincs bankszámlája (na persze) és a kereskedésnek sincs. Vegyek le egymillió-néhány százezer forintot a számlámról. Mi lehet az átverés?
ma 13:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%

Mi lenne az átverés, ha számlát ad és az adásvételin is minden stimmel?

Anyámnak sincs bankszámlája, idősebb korosztály körében nem olyan nagy szám ez. Mi van akkor? 10 perc kivenni a pénzt.

ma 13:51
 2/20 anonim ***** válasza:
67%

Amíg mindenről van papír, addig igazából nincs extra kockázat.

Ha majd jönnek azzal, hogy írjatok kevesebbet az adásvételibe, meg előre kitöltöt adásvételit tolnak eléd, akkor kezdenék aggódni. 1M kp manapság semmi, szóval emiatt agonizálni amúgy nem érdemes.

ma 13:57
 3/20 anonim ***** válasza:
58%
Persze, hogy nem akar utalást, mert akkor neki kell fizetni a készpénzfelvétel utáni díjat. Nálunk ez alku alap volt, és, hogy akkor egy 50-est engedj el. Igaz ez magánszemély volt, de nem is vitatkozott rajta.
ma 14:09
 4/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is azt fontolgatom, hogy akkor adja kevesebbért.
ma 14:24
 5/20 retektorta ***** válasza:
24%

"az autó bizományosi és a tulajnak nincs bankszámlája"

Ez még akár igaz is lehet.

"a kereskedésnek sincs"

Ez hülyeség, cégnek kötelező, hogy legyen bankszámlája.

"Mi lenne az átverés, ha számlát ad"

nem ad számlát, mert bizományosi értékesítés, nem ő lesz az eladó, hanem a magánszemély.

"előre kitöltöt adásvételit tolnak eléd"

Bizományos értékesítés, tehát valószínűleg ez fog történni.

Nyilván így a kereskedőnek egyszerűbb, zsebre teszi a jutalékot, a tulajt kifizeti kp-ban, és nincs nyoma semminek, nem kell adót fizetnie a nyeresége után. Ha gond van az autóval, a kereskedőt ne keresd, mert nem ő az eladó. Döntsd el, hogy ez így jó-e neked.

(autós szakmában dolgozom huszon x éve, nem kereskedő vagyok)

ma 14:40
 6/20 A kérdező kommentje:
Ami fusztrál még az az, hogy míg az átutalásnak van nyoma, addig a készpénznek nincs. Konkrétan félek átadni a helyszínen a pénzt.
ma 14:52
 7/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Pont ilyen jellegű trükközésekre gondoltam! Ez esetben milyen megoldást javasolnál, mit mondjak a kereskedőnek, vagy hogyan vegyem meg az autót biztonságosan? Nagyon szeretném megvenni és az átnézést kifizettem rá, ami nem volt olcsó.
ma 15:00
 8/20 anonim ***** válasza:

#5 "nem ad számlát, mert bizományosi értékesítés, nem ő lesz az eladó, hanem a magánszemély."

A pénzforgalmat a kereskedő intézi. Ő veszi át a pénzt és ő továbbítja az eladónak. Neki számlát kötelező adnia a pénz átvételéről és utána a kifizetésről.

Így vettem autót én is. Van számla. Kötelező adni. Ha egy cég vagy vállalkozás pénzforgalmat bonyolít, kötelező a számla. Tök mindegy, hogy mi a felállás. Számla kötelező.

ma 15:04
 9/20 A kérdező kommentje:

Kedves #8-as,

Te is készpénzért vettél autót?

ma 15:13
 10/20 anonim ***** válasza:
#6: De mégis mitől félsz? Leütnek és összetépik az adásvételit? Akkor ne cigányoktól vásárolj
ma 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!