Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » DPF és EGR rendszert egyszerre...

DPF és EGR rendszert egyszerre kell kiírni a kocsiból?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha csak a DPF-et iratom ki és az EGR marad az baj? Vagy mindkettőt szedik ilyenkor ki automatikusan? Mert fizikálisan is ki kell ütni a szűrőt azt tudom az EGR-t meg ledugózni, hogy ne duguljon el meg káoszt ne okozzon.

dec. 16. 23:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
9%

"Dpf kiiktatással semmi baj nincs szerintem, senki nem ettől lesz tüdőrákos..."

Ha nem lenne baj a kiiktatásával, akkor már első körben bele sem építették volna. Pont azért találták ki, mert a kibocsátott részecskék károsak az egészségre. Az EGR pedig a nitrogén-oxidokat hivatott csökkenteni, ami szintén káros az egészségre. Magyarországon évi 13000-re tehető a légszennyezés miatti korai halálozás.

Egy dízel autó fenntartásába bele kell kalkulálni ezeknek a rendszereknek a karbantartását is. Ezen kívül figyelembe kell venni, hogy egyáltalán megfelel-e a dízel arra a célra, amire használni kívánjuk. Városi autónak például a legrosszabb választás.

dec. 17. 20:51
 12/12 anonim ***** válasza:
59%
#11 Az eu normák miatt van benne, nem azért mert a gyártók ezt gondolják jónak. A szomszéd fával fűt, csak azzal a károsanyagok többszörösét nyelem be egy nap mint egy dpf nélküli dízeltől egész életemben. Megkellett volna haljak már?
dec. 17. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!