Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsga után egyből...

Forgalmi vizsga után egyből lehet vezetni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma lessz a forgalmi vizsgám du.3 kor. Autós iskolánál azt mondták hogyha sikeres vizsgát szerzek akkor azonnal a rendszerben vagyok ès vezethetek,de nem árt minnèl előbb bemenni az okmányirodában. Holnap már autóval szeretnèk munkába menni. Kicsit elbizonytalanodtam mert más azt mondta,hogy nem vezethetek ès azt sem akarom,hogy ha esetleg meg állitanak akkor meg magyarázkodnom kelljen ès mèg lehet meg is büntetnek. Az mondta akiè az autós suli,tehát ő biztosan jobban tudja. Az okmány irodában meg csak csütörtökön tudok bemenni meló miatt. Köszi a válaszokat!
dec. 16. 12:48
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Lehet, hogy valamilyen rendszerbe bekerülsz, de a közúti közlekedési nyilvántartásába csak akkor, mikor ügyfélkapun, vagy az okmányirodában elindítod a jogosítványod legyártatását, addig a rendőrök nem fogják látni, hogy te sikeres vizsgát tettél, szóval inkább ne vezess addig.
dec. 16. 12:54
 2/6 anonim ***** válasza:
68%
Ha eddig kibirtad azt pár évtizedet akkor egy hetet csak kibírsz tán még autó nélkül.
dec. 16. 13:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen cikkek, ami szerint már 2021 februárjától egyből lehetne vezetni,

[link]

De én tavaly vizsgáztam, és ugyanúgy el kellett indítanom az ügymenetet. Szerencsére , mivel volt 3 évnél nem régebbi fotóm a rendszerben, így ezt ügyfélkapun tudtam intézni, és fél óra múlva jött is az alábbi üzenet:

"Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy vezetői engedély kiállítására vonatkozó ügyében a vezetési jogosultsága a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzésre került. A vezetési jogosultságát önmagában a nyilvántartási bejegyzés alapján is jogszerűen gyakorolhatja Magyarország területén, a bejegyzés időpontjától kezdve a vezetői engedélye kézhezvételéig, de legfeljebb 30 napig.

Az okmánya gyártásra továbbítva."

Ha ennyire erőltetik azt, hogy egyből vezetni lehessen, akkor miért nem lehet egy kicsit előre menni? Gondolok itt a fotóra, ugyanis én az első kategóriámat még akkor szereztem, mikor a jelentkezési lap, és orvosi mellé két fotót is kellett mellékelni, és a vizsga után kb 2 hét múlva jött a jogsi.

Most is meg lehetne csinálni, hogy amennyiben első jogosítvány, akkor fotót feltöltetni az ügyfélkapura. Ha meg kategóriabővítés, és nem régebbi a fotó mint 3 év, akkor nem is kell, tehát onnantól mehetne az amit a cikk szerint terveztek, hogy vizsga után egyből kapod az SMS-t vagy e-mailt, és a jogsidat már csinálják is különösebb ügyintézés nélkül.

dec. 16. 13:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Szó szerint egyből nem. Okmányirodában kérvényezni kell a jogsit és a kérvényező papírral lehet vezetni.
dec. 16. 13:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek,de sajnos az utolsó 5 percben meghúztak..:/
dec. 16. 19:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Fel a fejjel, következő sikerülni fog. Gyakorolj még egy kicsit.
dec. 16. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!