Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy Opel Astra J 1.4...

Vettem egy Opel Astra J 1.4 turbó 120 le-s benzines autót,vàrosi fogyasztása 13 liter mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 08:59
 1/7 anonim ***** válasza:
60%
Semmi. Ez ennyit eszik.
tegnapelőtt 09:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Szinte kizárt, hogy normális esetben ennyit fogyasszon, hacsak nem vezetsz teljesen bolond módjára. Mekkora távon mérted ezt a fogyasztást?
tegnapelőtt 09:33
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Én kb. ezekre gondolnék, ebben a sorrendben:

0. Rosszul mérted a fogyasztást.

1. Kizárólag hideg motorral, rövid távokon használod.

2. Szoruló fék/kerékcsapágy.

3. Valamilyen motorhiba. De ha ennyire sokat fogyaszt, ott már más tünetnek is kéne lennie: hibakód, rángatás, teljesítményvesztés stb.

tegnapelőtt 11:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Amit laikusként egyszerűen ellenőrizni tudsz, hogy nem szorul-e a fék vagy a kerékcsapágyak. Elkezd-e gurulni az autó üresben enyhe lejtőn, melegszenek-e a felnik középen. A kézifék könnyen be tud fagyni télen. Extrém körülmények között, folyamatosan dugóban araszolva és lámpától lámpáig gyorsulva is soknak tűnik. Nincs semmi hibajelzés? Ha minden negatív, kipróbálnám országúton sík terepen nyugodtan vezetve, hogy úgy mennyit eszik. Ha úgy is nagyságrendileg meghaladja a katalógusadatot, akkor szerviz és diagnosztika.
tegnapelőtt 13:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
tegnapelőtt 16:50
 6/7 anonim ***** válasza:
tegnapelőtt 17:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát ne egyszeri 4-5 km alapján akarj messzemenő következtetéseket levonni. Ha a dugóban ülsz félórákat járó motorral, vagy hegynek felfelé mész, mindezt sok megállással és elindulással, akkor akár össze is jöhet a 13 literes átlagfogyasztás 100 km-re vetítve.

Amit linkeltem (spritmonitor.de) ott láthatod, hogy milyen átlagfogyasztást mértek a felhasználók adott távolságon adott felhasználási körülmények között.(Akinél közlekedési lámpa embléma van az városban, akinél országút az ott, akinél autópálya...)

13 literes értékekkel nem találkozni, szóval ha nálad tartósan ennyi akkor gyanakodj, hogy valami egyéb gond lehet.

tegnapelőtt 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!