Vettem egy Opel Astra J 1.4 turbó 120 le-s benzines autót,vàrosi fogyasztása 13 liter mi lehet a probléma?
Én kb. ezekre gondolnék, ebben a sorrendben:
0. Rosszul mérted a fogyasztást.
1. Kizárólag hideg motorral, rövid távokon használod.
2. Szoruló fék/kerékcsapágy.
3. Valamilyen motorhiba. De ha ennyire sokat fogyaszt, ott már más tünetnek is kéne lennie: hibakód, rángatás, teljesítményvesztés stb.
Hát ne egyszeri 4-5 km alapján akarj messzemenő következtetéseket levonni. Ha a dugóban ülsz félórákat járó motorral, vagy hegynek felfelé mész, mindezt sok megállással és elindulással, akkor akár össze is jöhet a 13 literes átlagfogyasztás 100 km-re vetítve.
Amit linkeltem (spritmonitor.de) ott láthatod, hogy milyen átlagfogyasztást mértek a felhasználók adott távolságon adott felhasználási körülmények között.(Akinél közlekedési lámpa embléma van az városban, akinél országút az ott, akinél autópálya...)
13 literes értékekkel nem találkozni, szóval ha nálad tartósan ennyi akkor gyanakodj, hogy valami egyéb gond lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!