Meglett a jogsim - első autó?
Sziasztok,
Nagy örömömre meglett a jogsim és már vezethetek. Nem akarom sokáig húzni az időt és venni szeretnék egy autót.
Van kb. 7m Ft megtakarításom, ebből szeretnék venni egy autót, ami nem túl drága és megbízható. Első autóként nem szeretnék nagyon drágát venni, mert csak sajnálnám.
Nem napi bejárásra lenne használva, mert remote dolgozom de hétvégenként mennék vele ide-oda. Illetve, néha kiruccanáshoz stb. Na meg, ténylegesen "megtanulni" vezetni, ugyanis azt hallom mindenkitől hogy majd saját autóval, egyedül fogok megtanulni igazán vezetni.
Szóval nincs nagyon meghatározó árplafon de inkább ilyen 1m Ft alatt gondolkodnék, ha már 1 évet tudnék menni vele, boldog lennék. Még egy kérdés: mennyire számít hogy mennyi km van az autóban? Mindenképpen 200 ezer km alattit próbáljak meg venni?
Köszönöm a segítséget!
Az összes vmire való magyar autós oldalnak van cikke az első autó kezdőnek-témában. Bogarássz ott.
Balesetmentes közlekedést és sok örömet a volánnál!
Abszolút nem támogatom, hogy tanuló autónak újat vagy drágább újabb használtat vegyél.
Fene tudja, hányszor fogod meghúzni, meg milyen más módokon fogod gyilkolni az autód, mire berögzül, hogy hogyan kell jól gondját viselni egy autónak.
Szokásos ajánlás a vasaló swift, honda jazz (bár ezeknek a hírnevükből adódóan kicsit el van szállva az áruk - hogy ez mennyire érthető az itt megosztó). Esetleg opel corsa, skoda fabia, vw polo, ford fiesta. Természetesen mindegyiket manuális - szívó benzin kombinációval.
(jó tanács, árban kb a piac felső 50%-át nézd adott autó/motor/generációhoz, olcsó húsnak általában híg a leve)
((de a legjobb lenne segítséget kérni egy kicsit jobban hozzá értő ismerőstől, ha van))
1 M alatti autó olyan a mai árak mellett, mint a Covid előtt a 400-500e alatt. Azaz valami öreg lestrapált full fapad, lelakott csotrogány, ami csoda ha küszködés árán át lehet még tolni a következő műszakin. Valószínű foglalkozós lesz, mindig lesz valami nyűgje. Én nem biztos, hogy ezzel szívatnám magam, főleg lenne rá több pénzed is.
Azt is értem, hogy nem akarsz új, vagy drága autót. De a két szélsőség között van pár fokozat, nem csak ez a két digit létezik.
Én a helyedben valami 6-8 év körüli autót néznék 4-5 millió körül. Ebből egy jobb állapotú valószínűleg hosszabb utakon is üzembiztosan évekig kiszolgál. El is tudod majd évek múlva adni, tehát valamennyi vissza is jön majd a végén. Ellentétben a lomokkal, amit csak bontóba tudsz majd leadni. Meg a leállósávban várni a trélert vasárnap éjjel a szakadó esőben sem olyan vidám dolog.
Milliókat? Egy relative egyszerű 15-20 éves szívóbenzines kisautóra? Értem én, hogy szar a forint, de nem ennyire.
Nem létszükséglet neki az autó, ezt le is írta. Minek menjen el a megtakarítása jelentős része autóra? Ha nem is egy millióért (mert ott azért könnyű belenyúlni, főleg laikusként) de 2 misi fölé menni iszonyat felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!