EGR rendszer kiírás újraírás?
Lenne ez ügyben egy olyan kérdésem, ha a kocsiból ki van írva, akkor a gázokat hibás kiírásnál ez bevezetheti az utastérbe is?
Ami lényeges még, hogy be is van falazva meg a csatlakozója is lehúzva, de valami nem kerek és a motor is furán jár. Újra akarom kalibráltatni, vagy ha nem sikerül, akkor újraaktiválni. Ötlet?
A kipufogórendszer természetesen nincs belevezetve az utastéri szellőztetésbe, ezért nem vezeti be. Elég furcsa dolog lenne zárt EGR-nél elgázosítani az embereket.
Ennyiből nehéz megmondani, egy zárt EGR nem kéne hogy gondot okozzon egy dízelmotornak.
Csak az a fura, hogy az egész hiba akkor kezdődött, amikor a szoftveres kiírta, bár eléggé összecsaphatta. Mert akkor még nem volt lefalazva és úgy is áramoltatta a gázokat meg utána kezdődött úgy járni a motor, mint egy mákdaráló vagy én nem is tudom mihez hasonlítani, falazással meg dugó lehúzással enyhült a hülye hang, de az se oldotta meg teljesen. Akkor szoftveresen ronthatták el nem?
Kipufogóssal is megnézettem a kocsit, ott pedig mindent rendben találtak.
Igen, valamit rendesen elbarmoltak. Ha érzed a kipufogógáz szagokat, az csak tömítetlenség miatt lehet. Nagy eséllyel én azt mondanám hogy a motortérben valahogy szivárog, és az utastéri ventilátor beszívja (biztosan jól lett ledugózva)?
A fura járás azért érdekes, mert rengeteg olyan üzemállapot van, amikor egy dízelmotor zárt EGR-rel megy, ennek nem kéne gondot okoznia. Én visszarakatnám az autó gyári datasetjét, egy biztosan jól működő EGR szeleppel, a szívósort eltakarítva, és akkor 200 ezer kilométerre letudva a gond.
"de valamilyen gázt beenged annyi biztos, mert egy idő után irritálja a légutamat"
Az nem csak a kipufogógáz lehet. Ha klíma van az autóban és az utastéri hőcserélő enyhén ereszt, akkor is lehet ilyen. Olyankor a szellőzőrendszerbe szivárog a gáz, amit egy idő után be fogsz lélegezni. De az EGR kiiktatásától nem jut be a kipufogógáz az utastérbe, nem fogja senki bevezetni a forró gázt a nagyrészt műanyagból álló levegőcsatornákba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!