Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » EGR rendszer kiírás újraírás?

EGR rendszer kiírás újraírás?

Figyelt kérdés

Lenne ez ügyben egy olyan kérdésem, ha a kocsiból ki van írva, akkor a gázokat hibás kiírásnál ez bevezetheti az utastérbe is?

Ami lényeges még, hogy be is van falazva meg a csatlakozója is lehúzva, de valami nem kerek és a motor is furán jár. Újra akarom kalibráltatni, vagy ha nem sikerül, akkor újraaktiválni. Ötlet?

ma 12:12
 1/6 anonim ***** válasza:

A kipufogórendszer természetesen nincs belevezetve az utastéri szellőztetésbe, ezért nem vezeti be. Elég furcsa dolog lenne zárt EGR-nél elgázosítani az embereket.

Ennyiből nehéz megmondani, egy zárt EGR nem kéne hogy gondot okozzon egy dízelmotornak.

ma 12:44
 2/6 A kérdező kommentje:

Csak az a fura, hogy az egész hiba akkor kezdődött, amikor a szoftveres kiírta, bár eléggé összecsaphatta. Mert akkor még nem volt lefalazva és úgy is áramoltatta a gázokat meg utána kezdődött úgy járni a motor, mint egy mákdaráló vagy én nem is tudom mihez hasonlítani, falazással meg dugó lehúzással enyhült a hülye hang, de az se oldotta meg teljesen. Akkor szoftveresen ronthatták el nem?

Kipufogóssal is megnézettem a kocsit, ott pedig mindent rendben találtak.

ma 12:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen, valamit rendesen elbarmoltak. Ha érzed a kipufogógáz szagokat, az csak tömítetlenség miatt lehet. Nagy eséllyel én azt mondanám hogy a motortérben valahogy szivárog, és az utastéri ventilátor beszívja (biztosan jól lett ledugózva)?

A fura járás azért érdekes, mert rengeteg olyan üzemállapot van, amikor egy dízelmotor zárt EGR-rel megy, ennek nem kéne gondot okoznia. Én visszarakatnám az autó gyári datasetjét, egy biztosan jól működő EGR szeleppel, a szívósort eltakarítva, és akkor 200 ezer kilométerre letudva a gond.

ma 12:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Magát a kipufogó szagot nem érezni, de valamilyen gázt beenged annyi biztos, mert egy idő után irritálja a légutamat. A ledugózás az elvileg stimmel, mert egy fémlapot meg csövet tettek bele ugye és nem kéne, hogy fizikálisan működjön, ha már a csatlakozóját is lehúzták. De a szoftvereshez megyek vissza kalibrálásra, mert ez nem normális. Annyit mondtak nekem is, hogy a gyári frissítést vissza kell rakni, aztán újraírni az egészet.
ma 13:07
 5/6 anonim ***** válasza:

"de valamilyen gázt beenged annyi biztos, mert egy idő után irritálja a légutamat"

Az nem csak a kipufogógáz lehet. Ha klíma van az autóban és az utastéri hőcserélő enyhén ereszt, akkor is lehet ilyen. Olyankor a szellőzőrendszerbe szivárog a gáz, amit egy idő után be fogsz lélegezni. De az EGR kiiktatásától nem jut be a kipufogógáz az utastérbe, nem fogja senki bevezetni a forró gázt a nagyrészt műanyagból álló levegőcsatornákba.

ma 13:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát mindenesetre kiderül, ha sikerült eljutnom a szakihoz, mert mielőtt nem lett hozzá nyúlva szoftveresen ilyen gond azelőtt nem volt, hogy az utastérbe nem lehet megmaradni hosszútávon. Max ablak meg keringés mellett, de ez nem normális akkor se.
ma 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!