Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fogy a hűtőfolyadék az...

Miért fogy a hűtőfolyadék az autóból? Van egy 4 éves 1.0 TSI VW Polom 28000km-rel, és most vettük észre, hogy nagyon kevés hűtőfolyadék van benne. 6 deci fogyott el belőle. Ennyi nem fogyhat el csak úgy, mivel zárt rendszer, ugye?

Figyelt kérdés

dec. 5. 20:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hát az elég szar ha nem elfolyik.

Alá kell nézni.

dec. 5. 20:54
 2/11 anonim ***** válasza:
Általában a vízpumpával szokott gond lenni. Garanciális még? Újkora óta márkaszervizbe hordjátok? Ez esetben gari után is van esély rá, hogy méltányosságból megcsinálják, vagy kedvezményesen javítják. Nem olcsó egyébként. Nekem 1.5 Octaviába 120000 Ft volt az új (gyári) szivattyú külföldről rendelve.
dec. 5. 22:17
 3/11 anonim ***** válasza:
34%
Hengerfejes
dec. 5. 23:28
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem is henger fejes. Pedig 28.000.km van benne. Még csak bejáratós sem mondható.
dec. 5. 23:29
 5/11 krwkco ***** válasza:

Valahol szivároghat. Pl. valamelyik csőcsatlakozásnál. Amikor meleg, vagyis nyomás alatt van. De nem csepeg le, hanem elpárolog.

Vagy ha fellevegősödött, akkor a táguló levegő kinyomhatja a hűtőfolyadékot a kiegyenlítőtartály kupakján át.

dec. 6. 06:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt nálam is egy 2019-es Dacia Logannál, kb. 7500 km után kellett pótolni 2-3 deci folyadékot. Elvittem a képviseletbe, ahonnan vásároltuk, ott pedig azt mondta a mérnök, hogy teljesen normális, valahol elpárolog. Egy zárt rendszerből mégis hogyan? Minden csatlakozást leellenőriztem, hidegen, melegen, lámpával, tapogatással, de sehol se látok, érzek semmit.

A fogyás ezután lelassult, de 27.000 km-nél ismét kellett pótolni 2-3 decit.

Summa summárum, az új autók egyre dragábbak és egyre hitványabb minőségűek.

Amikor még 1310-es Dáciám volt, a kiegyenlítő tartályon meghúztam alkoholos filccel a szintet hideg motornál, évek után se változott egy mm-t se.

dec. 6. 11:47
 7/11 anonim ***** válasza:
Vidd szervibe, nem garanciális még?
dec. 6. 13:11
 8/11 anonim ***** válasza:
"Summa summárum, az új autók egyre dragábbak és egyre hitványabb minőségűek." Oszt csodálkoznak, hogy nem fogy :D
dec. 6. 13:36
 9/11 anonim ***** válasza:
dec. 9. 08:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Láttam 9-es! Nem baj had vegyék csak! :)
dec. 9. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!