Vajon villamossági probléma miatt nem világíthatnak az
izzók a bal hátsó egységben?
Figyelt kérdés
2009-es évjáratú Octaviám van, és ma felvillant a műszerfalon az izzómeghibásodást jelző lámpa. Megnéztem, és a bal hátsó egységben felkapcsolt világításnál is csak egy izzó jó. Ahol egymás alatt van 4 izzó, kiszedtem azt a panelt, próbáltam izzót cserélni, de hiába, a 4 közül csak az irányjelző okés, a többi nem. Egyébként nem is láttam szétégve az izzószálakat, viszont az izzómeghibásodási lámpa folyamatosan jelez. A biztonság kedvéért biztosítékcserével is próbálkoztam (bár ha az megy ki, akkor valószínűleg egyik izzó sem működne), de semmi eredménye sem volt. A jobb oldali egységben világítanak az izzók. Valakinek van esetleg ötlete, hogy mi lehet ez? Ha igen, megköszönöm.
#10: Nem tudom, ez nem ilyen dugaljas izé, hanem olyan, mint amikor pl. a lámpaburába csavarod be az izzót. Van egy műanyag tok/panel, vagy micsoda, abban egymás alatt helyezkedik el 4 izzó, a foglalatban alul van két lapka, amikkel érintkeznek az izzók. Szóval el kell bennük forgatnod az izzót, hogy a bütykök beakadjanak. Nem tudom, érthetően írtam-e.
dec. 15. 13:26
12/17 anonim válasza:
8-as vagyok
Igen, de magára a panelre is mennek vezetékek, amiben a bajonett foglalatok vannak. Annak a csatlakozójáról beszélünk, ez szeret eloxidálódni, valószínűleg emiatt, vagy egy szakadt testkábel miatt nincs / nagyon gyenge a komplett panelnak a testelése.
Nem csak villamossági szerelő tudja megjavítani természetesen, egy általános autószerelőnek is megoldható feladatnak kellene lennie. Egy kimondott villamosságis annyiból jobb, hogy valószínűleg gyorsabban dolgozik, esetleg a típust ismerve egyből tudja, hogy mit nézzen és hol.
dec. 15. 15:29
13/17 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Akkor majd futok pár kört, bár tényleg nagyon szerencsétlen időpontban jött ez az egész, nem tudom, hogy a következő pár hétben lesz-e bárki is, aki szívesen foglalkozik ezzel a dologgal. Az autóvillamosságishoz sem akarok úgy beállítani, hogy "itt vagyok, nézze már meg gyorsan", viszont attól tartok, hogy ha a szervizbe viszem, ott nem feltétlenül fognak ehhez érteni, és elviszik valakihez, aki megint nem fog ránézni, mert ott a sok egyéb munkája, közbejön az ünnep is, és hetekig fognak vele pöcsölni.
dec. 15. 17:06
14/17 anonim válasza:
Amit a #7ben leírtam, annak az elvégzése az kb 3 perc.
Ha így megtalálod a hibát, akkor OK.
Amennyiben a kiegészítő kábeltől sem javul meg, akkor egyértelműen kizárható a testelési probléma.
Nem ördöngősség, csak egy kis logika.
dec. 15. 18:12
15/17 A kérdező kommentje:
Beszéltem a szervizesekkel, azt mondták, hogy nem nagy probléma, igyekezni fognak megcsinálni. Közben azonban délután hazafelé jövet tovább fokozódott a helyzet, ugyanis ha balra indexeltem, akkor veszettül elkezdett ketyegni az index a műszerfalon, a normális ritmus helyett nagyon sűrű "tak-tak-tak" hallatszott (egy másodperc alatt szerintem 4-5-6 is lehetett), ezt majd még mondani fogom nekik. Ez vajon mit jelezhet, mi romolhatott el? Egyébként köszönöm mindenkinek, aki igyekezett segíteni, tanácsot adni.
dec. 16. 18:21
16/17 anonim válasza:
Hááát figyelj!
Összehívhatod a balkáni országok konferenciáját is, és megbeszélheted a problémát a sarki pékkel is. Csak éppen egyiknek sincs semmi értelme.
A leírt jelenségek továbbra is arra utalnak, hogy bal-hátul valami kontakt hiba van.
Ezt egyszerűen csak meg kell(ene) javítani, nem pedig népszavazásra bocsájtani, és értelmetlen filozófiai értekezéseket írni róla napokon keresztül. 🤣
dec. 17. 11:34
17/17 krwkco válasza:
"veszettül elkezdett ketyegni az index a műszerfalon, a normális ritmus helyett nagyon sűrű "tak-tak-tak" hallatszott" "Ez vajon mit jelezhet, mi romolhatott el?"
A vezérlőegység szándékosan váltja át az index visszajelzésének a ritmusát, ha azt észleli, hogy az index lámpáinak ellenállása nem a szokásos értékeken belül van. Ha elhárítják a lámpatest hibáját, akkor ez meg fog szűnni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!