Milyen váltó van az autódban? Ha nincs autód, de tervezel venni, milyen váltóval vennél?
Figyelt kérdés
dec. 14. 07:20
A kérdező szavazást indított:
Manuális váltó
Automata váltó
39 szavazat
1/16 anonim válasza:
Egy 2005-ös és egy 2018-as autóm van. Mindkettőben manuális váltó van. A 2018-asnál rendeléskor gondolkoztam automatán, de ehhez a típushoz még nem volt duplakuplungos automata, csak a hagyományos. Ezért maradtam a manuálnál. De a következőt már valószínűleg automatával venném.
3/16 Koaxk Ábel válasza:
Nekem egy Audi S1-sem van ebből nem létezik gyárilag automata.
Feeling amúgy a manuál váltás egy sportosabb kocsiban, de napi használat során rájöttem, hogy a dugóban araszoláshoz jobb lenne az automata!
5/16 anonim válasza:
Kézi 5-ös van, de Tiptronic vagy CVT váltóval szereltre vágyom és olyat vennék.
Erre nincs opció a szavazásnál, így ott nem jelöltem be semmit.
6/16 anonim válasza:
Nekem ez nem elsődleges szempont. Volt automatám, aminek elromlott a váltója, és olcsóbb volt manuálissá alakítatni, mint kicserélni a rossz alkatrészt...Kb. az akkori értékenek a fele volt így is a költség.
7/16 anonim válasza:
Toyota féle eCVT, a legtöbb emberrel ellentétben én imádom, hogy nincsenek váltások, csak állandó fordulatszám meg egyenletes gyorsulás. A “bőgés” se zavaró egyáltalán, szeretem a hangját. Meg az is tetszik, hogy nagyon egyszerű felépítésű, így sokkal kevesebb a hibalehetőség. Viszont szeretek manuálisat is vezetni, 3 év kihagyás után időnként szoktam menni barátnőm Fiestájával, jó dolog váltogatni néha :D Mindennapi közlekedésre nem vennék manuálisat, de második kocsinál vagy valami élményautónál lehet arra esne a választás.
8/16 anonim válasza:
Kézi 6-os és a következő is kézi lesz.
9/16 anonim válasza:
Hagyományos, hidraulikus automata. 4 fokozat + lock up. A másik pedig szintén hagyományos, 5 sebességes manuális. Mindkettőt imádom, bár néha megesik, hogy az automatában indításkor kuplungolok egyet a fékpedállal, a manuálisnál pedig a féket is nyomom, miközben egyesbe rakom induláskor, és várom, hogy rántson egy picit... :)
10/16 anonim válasza:
2009-es és 2024-es, mindkettő 6 sebességes DSG, nem is kellene többet manuális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!