Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A motorom alvázszámát lehomoks...

A motorom alvázszámát lehomokszórtam. Menthető még a motor?

Figyelt kérdés

Igen, tudom elég hihetetlen, hogy ekkora hülye vagyok de az alvázszámnak annyi. Papíros motorról van szó, a műszakija most járt le és most szembesültem, hogy mekkora hülyeséget csináltam amikor műszaki vizsgára akartam vinni. A vázat akartam újra festeni és azt hittem, hogy mélyebben bele van ütve a kód de nem.

Vannak fotóim a vázról a homokszórás előttről és utánról is (bár nem tudom, hogy számít ez valamit...).

Mit tudok tenni? Alvázszámhoz nyúlni bűncselekmény de nem lopott a váz amit talán a képekkel bizonyítani tudok? Mi ennek a menete?

Vagy vonjam ki a forgalomból és vegyek egy papíros vázat?

ma 17:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Elviszed eredetvizsgára, aztán majd lesz valami. Mert ha például elkorrodál, akkor nyilatkoznak róla, hogy nem olvasható ugyan, de nincs nyoma külső behatásnak, azaz nincs belőle kicsiszolva. Ebből nyilván az következik, hogy a te esetedben lehet elzavarnak, mert nem fogod tudni bizonyítani, hogy nem szándékos volt. Ha jószívűek, akkor talán...

Ha nem, akkor zsákutca, mehet a bontóba.

Ha megállapítják, hogy nincs semmi illegális, akkor kiadja róla a papírt. Azzal elmész az NKH-hoz, elmondod a szitut és adnak egy átalakítási engedélyt. Úgy tudom ezt nem azonnal adják kézbe, hanem várni kell rá és küldik. Ha megvan, akkor szintén NKH-nál soron kívüli műszaki vizsga, ami ha sikeres, akkor beütik az új hatósági alvázszámot. Ha az is megvan, akkor minden létező dokumentummal zsa okmányiroda, kiállítják az új forgalmit, kifizeted, kész vagy.

ma 18:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Valóban bonyolult a kérdés. De ilyenkor talán megfontolandó, hogy hozzáértő, de tényleg csak valódi hozzáértő, hamisítással foglalkozó embert keresel, aki a régi kép alapján beleüti/belevési az új alvázszámot. Lehet hogy ez így illegális, de pont ezért keress hozzáértőt, aki jól dolgozik, hogy a végeredmény meg mégse legyen illegális.
ma 18:58
 3/4 anonim válasza:
Hazudsz. Homokszórással nem lehet alvázszámot eltüntetni, nem festve van, hanem beleütve.
ma 19:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Kizárt hogy az alvázszámot lehomokszórtad. Ez a festéket és a rozsdát szedi le. Az egészséges fémet nem bántja. Valami kamu van a sztoridban.
ma 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!