Mit tegyek, ha nem merek vezetni miután megkaptam a
jogosítványt?
Figyelt kérdés
3 hónapja van jogosítványom, másodjára mentem át. De amióta megkaptam, egyszerűen nem merek vezetni, ha már csak említi a párom, hogy vezessek, elkezdek szorongani miatta. Emiatt olyan alap dolgokat rontok el, amiket tanulás alatt egyáltalan nem rontottam el soha.
Úgy érzem mintha vissza fejlődnék nem pedig előre…Hogyan tudnám ezt leküzdeni ?
dec. 8. 16:48
1/9 anonim válasza:
Üres parkolóban kezdj esetleg? Csak körbe körbe menni, parkolgatni, ilyenek. Természetesen ne egyedül.
Ki kell törni ebből az ördögi körből, mert azon kapod magad, hogy 10 éve nem vezettél már és esélytelen, hogy volán mögé ülj.
dec. 8. 17:01
2/9 anonim válasza:
Válassz egy olyan útvonalat, amit jól ismersz! Én egyedül mentem eleinte, mert úgy éreztem, hogy ciki, ha béna vagyok.
Kerüldd el a forgalmas útvonalakat és csak egy kicsit menj többet mindig. Nyilván attól is függ, hogy merre laksz, de szerintem így lehet egy kis önbizalmat gyűjteni. Aztán megszokod.
dec. 8. 17:03
3/9 anonim válasza:
Én jogsi megszerzése után jó pár év kihagyással kezdtem el vezetni, hasonló volt.
Először csak jó előre benézett és ismert rövid utat tettem. Google maps-en benéztem minden kereszteződést előre. Majd ezen utat tettem meg jó párszor, mire itt már magabiztos voltam mentem csak másfelé, de még mindig előre benézve. Számomra ez az út a házunk és az egyetem közt volt. De lehetett volna ez a házunk/lakásunk és egy x bolt vagy munkahely közti út is.
Eltelt egy időbe, mire már bármerre el mertem menni előre benézés nélkül.
dec. 8. 17:09
4/9 anonim válasza:
Úgy tudod leküzdeni, hogy vezetsz. Amiket írnak hasznos, nézz ki előre kisebb útvonalakat és kis forgalomban azokon vezess.
dec. 8. 17:31
5/9 anonim válasza:
Ne vezess. Nem kötelező, nem is való mindenkinek.
dec. 8. 17:59
6/9 anonim válasza:
A fentiekhez hozzátenném, hogy vegyél egy saját autót, amit nem féltesz annyira. Akkor nem lesz olyan nagy baj, ha parkolásnál esetleg megpadkázod vagy megkarcolja valami bokor, sem az, ha elbaltázod néha a váltást, vagy megtalálsz egy mélyebb kátyút stb. Sokat old a kezdeti stresszen, ha tiéd az autó, és senki nem kéri számon rajtad, ha valami történik vele. Arra viszont figyelj, hogy mások autójában ne tegyél kárt.
dec. 8. 20:26
7/9 anonim válasza:
Menjen el valaki párszor veled. Meg kell szokni az autót, hogy ne egy behemótként tekints rá, amít alig tudsz irányítani, hanem úgy tekintsd mint egy kerékpárt. A visszapillantó tükrök sem ellenségek. Ahogy az irányítás erõfeszítés nélkül fog menni, elmúlik a félelem.
dec. 9. 08:37
8/9 anonim válasza:
Jó ötlet a saját kisautó, valamint egy normális személy, aki nem kritizál. Sajnos sokan nem tudják megállni, hogy ne szóljanak bele a másik vezetésébe. Néha jobb egyedül menni. Először válassz olyan időpontot, amikor kevesen vannak az utakon. Aztán meg is kell szokni az autót. Teljesen más, mint a tanulóautó.
dec. 9. 11:38
9/9 anonim válasza:
Idővel majd elmúlik, gyakorolj a város kieső részein ahol kicsi a forgalom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!