Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Segítséget szeretnek kérni...

Segítséget szeretnek kérni „B" jogsival kapcsolatban. A barátom tavaly megkapta a vezetői engedélyét de nem tudom hogy van-e olyan jogszabály ami kimondja hogy meddig nem ülhetnek mellette? Nekem nincsen jogsim.

Figyelt kérdés

2022. febr. 21. 07:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
nincs olyan jogszabály
2022. febr. 21. 07:34
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Nincs. Friss jogsinál csak a vontatásra, illetve a külföldre utazásra vannak korlátozások.
2022. febr. 21. 07:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon semmiféle korlátozás nincs, azt az egyet kivéve, hkgy az első két évben nem vontathat. De ha már mondjuk motorra több, mint két éve van, akkor B átvétele napján is megteheti.

Sok legenda él, és Magyarirszágra egyik sem igaz.

Soha nem is volt. Szomszédos országokban előfordul.

2022. febr. 21. 07:48
 4/11 anonim ***** válasza:
97%
2. Friss jogsis az átvétel percében mehet külföldre, ha betöltötte a 18-at.
2022. febr. 21. 07:57
 5/11 anonim ***** válasza:
96%
Neki biztos van jogsija? Mert akkor tudnia kéne, hogy milyen korlátozások vonatkoznak rá az első nemzetközi kategória megszerzésétől számított 2 évig
2022. febr. 21. 07:57
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mehet kulfoldre is, nincs olyan szabaly… nekem 2honapja van jogsim, nem reg jottem haza nemetbol
2022. febr. 21. 08:00
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a segítséget.

Igazából a szüleim mondják azt hogy van ilyen jogszabály és sehol nem találtam ehhez kapcsolódó dolgot de inkább megkérdeztem itt

2022. febr. 21. 08:04
 8/11 anonim ***** válasza:
34%
Ha külföldre is lehet menni, akkor elnézést, úgy tűnik én is olvastam valami kamu hülyeséget.
2022. febr. 21. 08:28
 9/11 anonim válasza:
85%
Muterodék valószínűleg azért mondták ezt, mert nem akarták hogy beülj mellé 😅
2022. febr. 21. 08:54
 10/11 subrette ***** válasza:
100%

Ami a szüleidnek rémlik, az motorkerékpárra vonatkozik. Ott valóban kezdő vezetői jogsival (az első nemzetközi kategória megszerzésétől számított két éven belül) nem szabad utast szállítani.

Személyautóra Magyarországon nincs ilyen korlátozás és soha nem is volt. Sajnos ennek ellenére máig élő legenda.

B kategóriás kezdő vezetői jogsival 2 dolgot nem lehet:

- vontatni

- 18 éves kor alatt külföldön vezetni.

2022. febr. 21. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!