Segítséget szeretnek kérni „B" jogsival kapcsolatban. A barátom tavaly megkapta a vezetői engedélyét de nem tudom hogy van-e olyan jogszabály ami kimondja hogy meddig nem ülhetnek mellette? Nekem nincsen jogsim.
Magyarországon semmiféle korlátozás nincs, azt az egyet kivéve, hkgy az első két évben nem vontathat. De ha már mondjuk motorra több, mint két éve van, akkor B átvétele napján is megteheti.
Sok legenda él, és Magyarirszágra egyik sem igaz.
Soha nem is volt. Szomszédos országokban előfordul.
Köszönöm a válaszokat és a segítséget.
Igazából a szüleim mondják azt hogy van ilyen jogszabály és sehol nem találtam ehhez kapcsolódó dolgot de inkább megkérdeztem itt
Ami a szüleidnek rémlik, az motorkerékpárra vonatkozik. Ott valóban kezdő vezetői jogsival (az első nemzetközi kategória megszerzésétől számított két éven belül) nem szabad utast szállítani.
Személyautóra Magyarországon nincs ilyen korlátozás és soha nem is volt. Sajnos ennek ellenére máig élő legenda.
B kategóriás kezdő vezetői jogsival 2 dolgot nem lehet:
- vontatni
- 18 éves kor alatt külföldön vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!