Amikor eladod az autódat akkor beülsz az érdeklődő mellé a próbakörre?
Vettem otthon is autót meg itt kint USA-ban is és megfigyeltem hogy otthon mindig beülnek melléd a próbakörre.
Kint viszont csak a szalonoknál figyeltem meg. A használtautó kereskedő csak lefénymásolta a jogsimat és odaadta a kulcsot. Ugyan így volt egy magánszemély is aki odaadta a kulcsot és mentem vele egy kört.
Én is ugyan így adtam el az autómat.
Biztositás van, szoval ha ellopják akkor fizet a biztosító, ha összetöri akkor meg legalább bennem nem tesz kárt.
Gondolom ha luxusautot vennék vagy oldtimert akkor nem adnák csak úgy oda a kulcsot hogy menjek vele egy próbakört.
Azoknak nem de olyan autoim voltak amik nem tipikusan az altaluk kedvelt 200-300 ezer forintos kategoria :D
Amugy van biztositasom es rendort is tudok hivni ha nem ismeri el hogy o vezette es okozta a balesetet.
Az jobb ha beulsz valaki melle es felcsavarodtok az elso lampaoszlopra?
Persze, nem adom oda egy idegennek véletlenül sem.
#3: Aham, és pont van kedved rendőrségre járogatni, mert elkötötték az a kocsidat vagy balesetet okoztak vele és szimplán lelépnek, mintha ott se lettek volna?
Nem kell egyből arra gondolni, hogy ott pusztulsz meg mellette a próbakör alatt. De ha csinál egy pár százezres kárt te örömmel fizeted majd a károkozói felárat évekig?
Alapból nem veszek és nem adok el autót olyan típusú embernek legyen az c kategóriás vagy csak idióta magyar... Én pár hónapja vettem autót és a kereskedő is jött velünk természetesen. Le is szögezte, hogy az anyós ülésen fog ülni. Előtte megnéztem egy hasonló autót ott a próbakörön mondta a srác, hogy vigyem nyugodtan, de én ragaszkodtam, hogy jöjjön ő is. Mondjuk az egyeztetések közben már kiderült, hogy teljesen normális. Végül ugye nem vettem meg, de megköszönte a korrekt hozzáállásomat és sok sikert kívánt a másik autóhoz. Ritka az ilyen.
Ha eladom az autómat egyszer, akkor biztos, hogy menni fogok vele próbakörre, sőt egy haver is jönni fog velünk. Emellett csak nornálisnak fogom eladni már csak elvből is elkerülve ezzel a negatív helyzeteket.
Dehogy adnám oda.
HA lefotózzák csak gyorshajtás miatt aztán jön nekem a büntetés.
Hát hogyne!!!!
Mindkét fél bevédi magát, ha megy a tulaj.
A tulaj se tudja azt mondani, hogy "hé more, ez a sérülés mi előtt elvitted még nem volt ott."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!