Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi adhat ilyen “ropogás”...

Mi adhat ilyen “ropogás” hangot teljesen koppra szedett kormánynál?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az alany egy 2000-es Suzuki WagonR+. Amikor koppra szedem a kormányt balra vagy jobbra ilyen ropogást érzek, nem tudom megmondani mihez hasonlítható, jellegzetes hang. Viszont csak akkor érzem, ha koppra van szedve, egyébként nem. Szerintetek mi lehet a gondja?
dec. 7. 14:35
 1/10 Mad Max2 ***** válasza:

álló helyzetben?

Toronycsapágy vagy annak gumiszillentje

dec. 7. 14:42
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

Igen, álló helyzetben, vagy amikor csak szinte gurulok, nagyon lassú sebességnél.

Drága a javítása ennek? Most ünnepek előtt nem a legjobbkor jött ez elő, januárban tudnám hamarabb megcsináltatni, akkor lenne rá keret. Nincs sokat használva az autó.

dec. 7. 14:50
 3/10 wcpumpa01 válasza:
34%
féltengelycsukló külső vagy belső csapágyak ki vannak benne, egyszer csak szétszakad és ottfog hagyni valahol hidd el kitapostam már ezt a cipőt
dec. 7. 14:52
 4/10 Mad Max2 ***** válasza:

toronycsapágycsere nem nagy tétel

kb 10 ezer a csapágy mega szilent, egy kis szerviz 15 ezer munkadíjal kicseréli

tehát 25 ből meg van, ha csak az egyik oldalon kell cserélni

dec. 7. 15:08
 5/10 A kérdező kommentje:
De akkor nem féltengelycsukló? Most elbizonytalanodtam, sajnos nem értek hozzá!
dec. 7. 15:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Vagy ez vagy az. Biztosra csak akkor lehet menni ha megnézi egy szerelő. Egyik se egy nagy összeg.

Nekem Swiftnél a féltengely adta ki ezt a szép ropogó hangot kitekert kormánynál.

dec. 7. 15:38
 7/10 anonim ***** válasza:
41%
Féltengelycsuklóra tippelnék elsőre.
dec. 7. 15:52
 8/10 anonim ***** válasza:

“De akkor nem féltengelycsukló? Most elbizonytalanodtam, sajnos nem értek hozzá!”

Akkor nem mindegy neked? Mivel leszel előrébb, hogy itt kérdezel random emberektől egy láthatatlan autóról?

Valszeg féltengely/féltengely csukló vagy toronycsapágy, de lehet valami tejesen más lesz, mert sajnos ezek a dolgok nem mindig ilyem egyszerűek…

dec. 7. 19:01
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem, azért nagyon nem mindegy, hogy melyik. Nem akarok vele kísérletezni, hogy kicseréltetem ezt-azt és hátha jó lesz. Már bejelentkeztem a szerelőhöz, de addig is azért írtam ki a kérdést, mert hátha van itt valaki olyan, aki ugyanennél az autónál ugyanilyen hibát tapasztalt, az letudja írni esetleg, hogy neki pontosan mi volt.

Majd megírom, ha megtudtuk, hátha még később valakinek segítségére lesz.

dec. 7. 19:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Mégis miért kéne ezt-azt kicserélni kísérletezgetés címszóval? Nem nekem kell diagnosztizálni az autót és elmondani a szerelőnek, hogy mit cseréljen ki. Én csak megosztom vele mit tapasztalok. Neki így már kapásból lesz pár ötlete, hogy mi lehet, azokon végigfut, mégis hol lehet a gond, aztán megcsinálja és felhív, hogy kész. Én meg fizetek és örülök, hogy most már jó az autó.
dec. 7. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!