Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Teljesen kitekert kormánynál...

Teljesen kitekert kormánynál miért ugrik a kerék?

Figyelt kérdés
Parkolásnál teljesen kitekert kormánynál lassan fordulva egy hangos durranás hallatszik és ugrik az első kerék, mintha egy nagyobb kőről/kavicsról lecsúszna a gumi, vagy oldalba rúgnák, vagy meglöknék az autót. Ez mitől lehet? Egyik autónál mindkét irányba kanyarodva mindkét oldalról hallatszik, egyik külső féltengely most lett cserélve, az jó elvileg. Másik autónál (AWD, városi terep) ugyanez, csak a jobb hátsó keréknél tolatásnál bal kanyarban.

nov. 23. 21:34
 1/5 anonim ***** válasza:
46%

Szervó. Ha hidraulikus a kormányszervód, érdemes lenne ránézetni a folyadék szintjére és minőségére. De amúgy is a szervók a teljesen kitekert kormánynál tudnak ilyet csinálni, ahogy dolgozik a futómű is közben. Hidraulikusnál ilyenkor van a legnagyobb "ellenállása" a folyadéknak, elektronikus ilyenkor erőlteti magát a legjobban.

A paraszt megoldásom amúgy az lenne, hogy mégis mi az a szituáció, amikor teljesen ki kell tekerni a kormányt? :D

nov. 24. 00:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Cseréltek lengéscsillapítót mostanában? Sokszor nem rakják jól helyére a rugót, és ilyenkor pattog, recseg kormányzásnál.
nov. 24. 06:07
 3/5 anonim ***** válasza:

1. Nekem hidraulikus szervóm van, meg a teherautókban is ilyen van de sose tapasztaltam ilyet.

Ott valami más lehet , inkább fel van lazulva valami.

nov. 24. 06:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Hidraulikus a kormányszervó, pár éve volt folyadékcsere, mostanában csak az egyik külső féltengelycsukló volt cserélve. (emiatt stabpálca, külső kormányösszekötő, csonkálvány-gólyaláb csavarok ki-be szerelése az egyik oldalon) Amúgy egyszerre mindig csak az egyik oldalon ugrik/durran a keréknél valami és csak egyszer a kanyarodásnál. Egyik ívnél egyik oldalon, másik ívnél másik oldalon. Amúgy a féltengelycsukló csere előtt is észrevettem már az egyik oldalon ezt a hibát. A másik autónál ugyanez hátul, de ahhoz nem lett hátul hozzányúlva mostanában. Sokáig nem is foglalkoztam vele, mert lepotyogott kemény körték voltak a garázs előtt és azt gondoltam a körtéről ugrik le a gumi kanyarodásnál. :) Nem annyira ropogós fémes hang, inkább olyan nyekkenős gumis hang, mint amikor valami kiugrik a helyéről, vagy visszaugrik a helyére.....
nov. 24. 09:03
 5/5 Mad Max2 ***** válasza:
52%
valamelyik gömbcsukló ki van kopva
nov. 24. 09:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!