Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyiket vennétek és miért?...

Melyiket vennétek és miért? Suzuki Swift 1.3 vagy Suzuki WagonR+ 1.3?

Figyelt kérdés

Mindkét autó 2000-es évjáratú, amit kinéztem. Valami nagyon olcsó autó kellene munkába járáshoz. Melyiket vegyem inkább?

20 km-re van a munkahelyem vagyis kb. 40 km ingázásra lenne használva az autó. Jól gondolom, hogy a WagonR biztonságosabb? A Swiftet nagyon papírautónak mondják.

dec. 1. 09:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
57%

A Wagon R se vastagabb. Meg eltelt 25 év azóta. A rozsda eszi ezeket már, szóval végkép nem beszélhetünk egyik autó esetében sem arról, hogy melyik biztonságosabb.

Nekem volt pár Swiftem, szóval ha minimál autó kéne és csak a kettő közül választhatnék akkor egy Swiftet vennék megint, valami olyat amit nem evett még meg nagyon a rozsda. Nekem nem jön be a Wagon R formája.

dec. 1. 09:49
 2/18 anonim ***** válasza:
0%
Két egyforma rozsdakupac, egyik sem jobb a masiknál. Ha igényeid nincsenek, akkor tök mindegy melyiket veszed.
dec. 1. 10:18
 3/18 anonim ***** válasza:

Ha autópályázol is akkor a régi swift mert áramvonalas, a wagonr egy baxott nagy mosógép kocka, az csak városba jó 50 felett blokkolja a szél XD

Motorügyileg az 1.0 csak régi swiftbe, wagonr-be szar.

1.3 16v az mindkettőbe jó választás de meg kell szelepszár szimeringezni mert okádja a kék füstöt és több olajat eszik mint benzint. Rohadni mindkettő rohad. Ennyi.

dec. 1. 10:25
 4/18 A kérdező kommentje:
Nem autópályázok abszolút, autóúton megyek csak, maximum 100 km/h, többel nem nagyon szoktam menni. Viszont mindenképpen klímásat vennék, emiatt az ezres motort elfelejtem.
dec. 1. 10:40
 5/18 A kérdező kommentje:
Egyébként miért rossz a WagonR-ben az 1.0 motor?
dec. 1. 11:02
 6/18 anonim ***** válasza:
Igen sok szempontból uabba a kat.-ba esik a két típus. A Swift fogyasztása barátságosabb.
dec. 1. 11:12
 7/18 anonim ***** válasza:
Klímást a 2000-es évig lehet, hogy nem gyártottak..pedig volt 1.3-as automata váltós WagonR+-om, de nem emlékszem a klíma kínálatra. Volt 1.3-as automata Stwiftem is, de a Wagon jobban tetszett a pakolhatósága miatt. Nem papír egyik sem, illetve pont olyan, mint az akkor gyártott "menő" márkák. A klíma semmit nem vesz le a vezethetőség rovására, az csak legenda.
dec. 1. 11:20
 8/18 anonim ***** válasza:
Swifteket nézegettem nagyon pusztulat a kínálat, mindegyik rozsdakupac és igénytelen, nagyon sokan ki is használják ezt, nem költenek rá, ha elbaszódik eladják neked. Ezzel szemben a wagonr egy nagypapa autó, amit bevásárlásra használnak és néha azért szerelőt is lát, szinte biztos hogy jobb állapotút fogsz belőle találni. A swiftből azért jóval nehezebb lesz. Wagonrben a legjobb motor az Ignis motor M13A 93 körüli lóerő, jól megy, erős stb., egyetlen hátránya, hogy a rajta levő váltó szeret ennyi idősen csapágyasodni, de ha már javíttatva volt akkor jó. Ha nem, akkor is 200 ezer ft körül van a javíttatás kuplunggal együtt ha már szét van szedve. Úgyhogy nem olyan vészes költség de számolni kell vele. Én ezek közül mindenképpen a wagonrt választanám, de azért azt sem a kínálat aljáról.
dec. 1. 11:39
 9/18 A kérdező kommentje:

És a “régi” 76 lóerős 1.3-as motorral venném, amelynek G13BB a motorkódja? Nem akarok Ignis motorosat, megmondom nektek őszintén.

Nagyon köszönöm mindenkinek a választ, igazán sokat segítetek. Úgy néz ki maradok a wagon mellett.

dec. 1. 12:00
 10/18 anonim ***** válasza:
#9 Az meg szelepszár szimmering hibával küzd ami hasonló árban van vagy több mint a váltófelújítás. Ignis motoros láncos, ezért vezérlést soha sem kell cserélni rajta. (Nem bicikli lánc, mint a németeknél, ebben tényleg soha nem megy tönkre a lánc ha kapja az olajcseréket) Úgyhogy mindenképpen az ignis motorost ajánlom ha keveset akarsz rákölteni.
dec. 1. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!