Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Útszóró só mennyi idő alatt...

Útszóró só mennyi idő alatt teszi tönkre ezt a részt az autómon?

Figyelt kérdés

Rozsdás az autóm egy részen de többen mondták rá hogy ez csak felületi rozsda.. de én nagyon aggódom. Ilyenkor télen rendszeresen sózzák az utat és minden másnap le szoktam csapatni az alját, kézi mosóban de van hogy elviszem Dunakeszire alvázmosásra is, bár a problémás részeket kézi mosóval is elérem. Így is károsítja?

Mutatok képeket a rozsdás részről ami miatt annyira aggódom.. szerelő megkocogtatta és azt mondta hogy csak felületi. Hát nem tudom. Én nem nagyon hiszem el mert olyan barna. Az élesebb képnél vizes volt az autó alja mert eső után fotóztam le.

[link]

[link]

#só #rozsda #felület #Útszóró
ma 20:36
A kérdező szavazást indított:
A rozsda amit mutattál valóban felületi lehet és ha gyakran mosod nem lesz semmi baj
A rozsda amit mutattál már komoly rozsda és rövid idő alatt még jobban szét fogja szedni a só
A rozsda amit mutattál valóban felületi lehet de a só miatt akkor is baj lesz, hiába mosatod
Egyéb
6 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
Vízzel mosod a rozsdát, persze hogy károsítja. Ezt szakszerűen le kell kezelni minél előbb, ahogy jobban megnézem van ahol már púpos, esélyes hogy itt már nem csak felületi rozsda lesz.
ma 21:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Felületi rozsdának tűnik, bár én nem emiatt aggódnék, hanem amiatt amit nem látsz, küszöbök belseje, műanyag elemek mögötti részek, ezeket sokszor mosáskor sem tisztítják, amit látsz, az azért rozsdál, mert már lekopott róla a gyári kezelés, már ha volt rajta egyáltalán, ez a víztől is rozsdál idővel, nem kell só különös képpen, mosd az alját a továbbiakban is és akkor ennél rosszabb nem lesz, küszöbök belsejét is érdemes kimosni és kiszárítani, nagy macera az alvázmosás sajna, én is csinálom otthon erős 1-1,5 óra rendesen megcsinálni.
ma 21:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Én arra esküszöm, hogy sózási időszakban nem mosok autót, mert fagyban bajos dolog kiszárítani, és a sós oldat jobban korrodál, mint a száraz só.

Az autóm nem garázsban hanem az utcán áll és 21 évesen sem rozsdás. Sehol.

Szóval nekem bevált.

ma 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!