Ford Mondeo MK3 2002 TDCI ,ha vigyázok rá, átlag hány kilométert bír a motorja?
Figyelt kérdés
400.000km van a Mondeómban, 390.000km-el vettem haveromtól, ő 30.000km-t ment vele, az azelőtti gazdájától semmit sem tudtunk meg, nem eszik egy csepp olajat sem, egyszer kelett 2db porlasztót cserélni,meg az alap szervízt( olaj, olajszűrő, levegőszűrő, gázolajszűrő, váltóolaj, meg 2 kormányösszekötő gömbfej, valamint egy generátorfelújítás) azóta nem füstöl amióta a potlasztót megcsinálták,-10fokban pöcc röff indul. Kerestem a neten, de nem találtam rá választ, hogy egy ilyen Mondeo átlag hány km-t bír. Egyetlen auto ami haveromnak van, Audi A6, 1.9TDI, neki 870.000km van benne, de az nem TDCI motor. Van valakinek erről onformációja vagy tapasztalata?tegnap 21:54
1/2 anonim válasza:
Azért nem lehet még megközelítő tippet sem adni, mert mindenki más olajat használ bele, nem mindenki tartja be a 10 ezer km/1 év olajcsere intervallumot, nem mindenki használja hosszútávokra, illetve ha valami hiba van, de működik akkor még használják, nem javítják meg egyből hogy ne okozzon nagyobb gondot. Szóval a lényeg mindig a karbantartás. Tönkre lehet tenni 50 ezer kmnél, 0 olajcserével, illetve el tud menni 5-600 ezret nagyobb hibák nélkül karbantartva. A régi turbó nélküli dízelek akár 1 millió kmt is tudtak megfelelő karbantartás mellett, a turbósak inkább max. fele annyit.
2/2 anonim válasza:
Nem kell aggódni miatta, a leírtak alapján jó állapotban van és korábban is megkapta a megfelelő karbantartást.
Ha tartod ezt a tendenciát és odafigyelsz rá, akkor sokáig lesz hű társad!
No meg persze, sorozatgyártás: lehet, hogy két totálisan megegyező autó közül totálisan ugyanolyan körülmények között az egyik kibír X kilométert, a másik pedig 5%-kal többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!