Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Be kell nyomni mindig a...

Be kell nyomni mindig a kuplungot?

Figyelt kérdés
Nincs jogsim csak kivancsisag. Amikor vezet valaki es lassit akkor kuplung is kell vagy csak fek

#Vezetés,fék,kuplung
nov. 24. 20:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
11%
Csak akkor nem kell benyomni a kuplungot, ha automata sebváltós a verda, amúgy mindig be kell, az alap.
nov. 24. 20:49
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem akarod hogy lefulladjon a kocsi, mikor már esik a fordulat ki kell nyomni egy bizonyos fordulatszám alatt.
nov. 24. 20:50
 3/11 anonim ***** válasza:
8%
Nem árt, sőt be kell.
nov. 24. 20:51
 4/11 anonim ***** válasza:
82%

Jah, váltásra gondoltam.

Ha csak lassít akkor először motorféket használ, aztán ha teljesen meg akar állni, fék és végül kuplung, mert kiveszi a sebességet, de van hogy csak lassít és közben fékez, de nem vált, mert nem szükséges.

nov. 24. 20:52
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
Nem kell, sőt ez egy tipikus vezetéstechnikai hiba, amikor lenyomott kuplungpedállal lassítanak.
nov. 24. 22:06
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

"Jah, váltásra gondoltam."

Én is, meg a szinte teljes megállásra, mindegy. 🫢

nov. 24. 22:10
 7/11 anonim ***** válasza:
Sima lassításhoz nem kell kuplung,csak fék. De ha 4esben haladok 50nel és pirosra vált előttem a lámpa,akkor először fék,majd kuplung IS kell.
nov. 24. 22:14
 8/11 krwkco ***** válasza:
68%

"Be kell nyomni mindig a kuplungot?"

Ha csak annyit lassít a vezető, amennyi a használt sebességfokozat javasolt fordulatszám tartományán belül van, akkor nem kell a kuplungpedált benyomni. De ha sebességet akar váltani (beleértve az üreset is), akkor kell.

Vészfékezésnél viszont ajánlott azonnal kuplungot is nyomni. Hogy a motor lendülete egy pillanatig se hajtsa tovább a kerekeket.

nov. 24. 22:31
 9/11 anonim ***** válasza:

Ez valószínűleg oktatás alatt rögzül tévesen,ahol gyok2-vel araszolgatunk csak eleinte és egyből kuplungolni kell,ha lejjebb akarunk váltani.

Nekem legalább is ez volt a "probléma". Illetve az,hogy az oktatóm ugyan biztos elmondta,csak éppen ezer más dologra kellett figyelni,vagy éppen akkor még nem értettem,hogy ha már meglassultam,akkor a kinyomott kuplunggal éppen az ellenkező hatást érem el. Gondolok itt egy kanyarodás előtti 2-esbe váltáshoz,le sem szálltam a kuplungrol,míg be nem kanyarodtam. Nemtom miért,de valahogy nem állt össze,hogy ezzel adtam egy pofont a xarnak. :D

Na mindegy,szóval hogy szerintem az oktatás alatt rögzül sokaknak ez rosszul,megszokassa válik,nem is figyelnek rá,aztán kuplungolnak ha kell,ha nem

nov. 24. 23:21
 10/11 anonim ***** válasza:
39%

De csak akkor kell benyomni ha már leesett a fordulat majdnem alapjáratra.

Addig a motorfék érvényesül.

nov. 25. 06:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!