Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hideg motorral felmenni...

Hideg motorral felmenni autópályára?

Figyelt kérdés

2km-re tőlem a felhajtó 9 éve naponta felmegyek és már a gyorsító sávba olyan 90-el megyek aztán 130. Semmi baja a kocsimnak.

Egyik beszélgetés során pedig teljesen ki voltak akadva ismerősök, hogy én tönkreteszem a kocsit és milyen sok olajat ehet. Ez egy 1.6 vt azaz okoskerekes benzines Ford motor és nem eszi az olajat annyira.. 10 ezer km 0.5 liter ment bele eddig 360 ezer van benne.

Benzinesnél normális, szerintem ilyen km szám mellett.

Úgy vagyok vele, hogy a nyomaték öl nem a teljesítmény, tehát nekem már indítáa után 4 perccel 4200rpm-et forog a motor 60km-en keresztül mert 130-nál 4200-t forog.

Vélemény?

nov. 20. 05:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Az ismerőseidet kiküldeném kicsit Németországba mondjuk, ahol 2 falu között is csak autópályán tudsz eljutni. Valahogy nem hengerfejesednek sorra azok az autók sem. Szerencsére a legtöbb motor kinőtte már ezeket a problémákat. Arról nem is beszélve, hogy a gyártók hogyan tesztelik őket, gyakorlatilag hűtőkamrából úgy rajtolnak el velük, hogy már indítás során padlógázt nyomnak. Még ilyen körülményeket is ki kell bírniuk egy néhány ezer kilométerig, 2 km alatt egy kis benzines már bőven 60-70 fokos víznél jár.
nov. 21. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!