Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hűtőfolyadék hogyan tünhetett...

Hűtőfolyadék hogyan tünhetett el ilyen hamar ?

Figyelt kérdés

Az alany egy 1.4 cvvt kia ceed szívó benzin, motorkod G4LC.

2018-as evjárat, kb 45 000 km van benne, újjonnan vettem.

3 éve cserélték a hűtőfolyadékot utoljára.

a kiegyenlítő tartályon filccel megjelöltem, hogy milyen magason van a hűtőfolyadek szintje az kb az L jelzés, vagyis a minimum felett volt kb 5 cm-rrel hideg motornál.

Minden héten 1x ellnőrzöm a szinteket.

Ezt a szintet tartotta 2 hónappal ezelőttig amikoris azt vettem észre, hogy kb 3 cm-rrel lejjebb került a szint hideg motornál amit mai napig tart, nem öntöttem utána mivel még a min felett van.

Eléggé sokallom azt a mennyiséget, hogy csak így eltünjön. Nincs sok minden abban a motortérben így végignéztem olajpumpánál nem folyik a csöveknél nincs szivárgás az olajbeöntő kupak szép olajos a víz nem olajos.

Most, hogy hideg van ameddig nem melegszik be a motor addig párát önti magából a kipufogó de azt csinálta hidegben mindig újjonnan is, az a kondenz lesz, miután bemelegszik abbamarad.

Rövid távokra nemhasználom. Tudom, hogy sokaknak nincs jó veleménye erről az autóról/motorról ugyh. csak annyit tudsz hozzátenni, hogy mert egy kóreai szar azt is megköszönöm de avval tisztába vagyok és előrébb nem vagyok.

Mi lehet ennek a hirtelen fogyasnak az oka ilyen mennyiségben ?

ma 10:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Most mégis mit vársz? Hogy itt valaki láthatlanban felfedezze a meleg vizet?

A víz eltűnésének számtalan oka lehet, vakon nem lehet megállapítani, de gyakran szemrevételezéssel sem pláne ilyen kis mennyiségben.

Egyébként rendszeres használat mellett 2 hónap alatt 3cm csökkenés és még mindig minimum felett az nem hagy dolog.

Tudod te is hogy a szokásos dolgok lehetnek:

Meglazult csőbilincs, szivárgó vízcső, szivárgó hűtő, szivárgó fűtő radiátor, hengerfej tömítés hiba.

Ilyen mennyiségnél senki sem tudja megmondani, ha több fog fogyni, akkor majd talán akkor.

ma 10:19
 2/3 anonim ***** válasza:
2 hónapja még 20-25 fokok voltak, így hideg motornál is legalább ennyi volt a hűtőfolyadék hőmérséklete. Most meg már a mínuszokat nyaldossa az idő, az 20-25 fok különbség hideg rendszernél is. Ennyi hőtágulása akár lehet is, de lehet hogy valahol elfolyik.
ma 11:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Jól értelmezem?: "Ezt a szintet tartotta 2 hónappal ezelőttig amikoris azt vettem észre, hogy kb 3 cm-rrel lejjebb került a szint hideg motornál amit mai napig tart, nem öntöttem utána mivel még a min felett van."

Tehát: két hónapja megint nem változott? Akkor mit szeretnél most, miért nem zavart ez ezelőtt 2 hónappal?

Lehet hogy a csere után még a fűtő radiátorban vagy bárhol volt egy levegő dugó, az szűnt meg és helyére ment a folyadék. Ha most nem fogy akkor engedd el. (évente 2-3 alkalommal szoktam mindenre ránézni, igaz, betonozott garázsomban a legkisebb szivárgást is meglátnám akár olaj, vagy bármilyen folyadék.

ma 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!