Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak akkor éri meg elektromos...

Csak akkor éri meg elektromos autót venni ha otthon töltök?

Figyelt kérdés

Le akarom cserélni az autóm, elég régi, benzines kocsi.

Gondolkodom az elektromoson, mivel 80-90%-ban városban használom, csak 2-3 havonta megyek egy úttal pár száz kmt.

Hiába élek családi házban, az auzó töltése nem oldható meg itthoni halózatról mert a garázs kicsi és nem férek be egy -ma már- átlagos meretű autóval ráadásul nincs napelemem se.

A nyilvános töltőhalózaton való töltés valóban nem éri meg ahogy azt mondják?

nov. 17. 17:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalatot tudok írni. 28kwh-s Ioniq-ot vettem tavaly. 2018-as évjárat 5M volt az ára. Kb. ennyiért lehet őket kapni. Tehát nem drágább, mint a hasonló évjáratú és felszereltségű benzines párjai. Nekem havonta nagyjából 50-60.000-et spórol. Napelemem van ugyan, de kb. 1000 kwh túltermeléssel, tehát ennyi van ingyen, a többi majd 37 ft-ért (asszem ennyi az áram). Mivel nagyon jó fogyasztású autó, így ez kb. 7000 km ingyen.

Tudni kell mire való, és arra használni. Családi autónak nem való, de a napi rohangálásra tökéletes.

jan. 30. 14:51
 12/12 anonim ***** válasza:
Bocs, még valami. Az oszlopokon való töltés drága.... A legolcsóbb oszlop amit én valaha láttam (közelünkben is ilyen van), 139 Ft / kwh. Azzal még oké, mert 3-4 liter közötti benzin fogyasztás árába kerül a kocsikázás (de ezt egy hibrid is tudja). Ettől meg csak drágábbat találsz. Van olyan oszlop ahol simán kijön a 8-10 liter, vagy a feletti benzin fogyasztás ára
jan. 30. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!