Hidegben mikor lehet bekapcsolni a fűtést az autóban?
Ha bekapcsolom a fűtést még hideget fúj, ha nincs kicsit sem felmelegedve az autó.
A párom reggelente állandóan amint kicsit megmozdul a mutató már kapcsolná befele.
Kinek van igaza? Ő azt mondja, hogy semmi baja nem lesz a kocsinak, mivel én vezetek egyértelműen érzem, hogy rángat és máshogy jár a kocsi ilyenkor. Kb 4 perc alatt eléri az üzemi hőfokot, úgyis, hogy szép lassan megyek ki vele a faluból.
#18, nem feltétlenül. A H és a K Astrámban is van kiegészítő elektromos fűtés a fűtésboxba építve gyárilag. Azaz jéghideg motornál -20 fokban is azonnal meleget tol a fűtés. Nyilván nem a motor hiulladékhője által, mint normál esetben. Hanem a generátort terhelve elég rendesen, hajszárító effektussal.
#19, a ventilátor sem keveset vesz fel, főleg ha felrakod 7-es fokozatba, ahol zúg rendesen. 22 ampert kér.
#19 Dehogy nagyobbak. Az enyémnél például:
Ablaktörlő <15A
Ablakfűtés <25A
Ventilátor <40A
A ventilátorok mindig a legnagyobb fogyasztók, főleg a külső hűtő, de a belső meg ott van a 2. helyen.
Amúgy amit írtam az Astrákról, az tapasztalat. Láttam már másnál is ilyet, de az enyém is csinálta. Generátor 14.3V-tal töltött, de az akksinál már csak 13V-ot mértem. Ami még mindig elég ahhoz, hogy hibátlanul működjön, ezért nem is vettem észre belőle semmit, egyetlen egy jele volt csak: ha ment a klíma nyáron és megálltam pl. pirosnál, ezért beindult a ventilátor, akkor már annyira lehúzta (utólag kimérve 11.5V köré), hogy beingott az alapjárat. Ezen kívül nyomhattam ablakmosót, vagy amit akartam, azok közel sem húznak annyi áramot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!