Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hidegben mikor lehet bekapcsol...

Hidegben mikor lehet bekapcsolni a fűtést az autóban?

Figyelt kérdés

Ha bekapcsolom a fűtést még hideget fúj, ha nincs kicsit sem felmelegedve az autó.

A párom reggelente állandóan amint kicsit megmozdul a mutató már kapcsolná befele.

Kinek van igaza? Ő azt mondja, hogy semmi baja nem lesz a kocsinak, mivel én vezetek egyértelműen érzem, hogy rángat és máshogy jár a kocsi ilyenkor. Kb 4 perc alatt eléri az üzemi hőfokot, úgyis, hogy szép lassan megyek ki vele a faluból.

nov. 17. 11:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%

Véletlenül nem Opelról van szó? Az Astráknak volt típusbetegsége, hogy elkorrodálódott a generátor pozitív kábel, megnőtt az ellenállás, ezért jóval a megfelelő alatt volt a töltés. Egy bizonyos ponton eljut oda, hogy normál használat közben még normálisan üzemel, de a ventilátor (külső vagy belső egyaránt) akkora áramot vesz fel, hogy a rendszerfeszültség 12V alá is eshet, tehát már a gyújtógyertyák szikrája is gyenge, ezért szar lesz az égés a hengerben és elkezd az autó rángatni, fulladozni, alapjárat ingadozik, ilyesmi.

Ha netán nem erről van szó, hanem más típusról, akkor is lehet hasonló probléma. Talán már a generátor tölt túl keveset, rosszul érintkezik az akku saru, ilyesmi. Kizárólag ilyen elektromos probléma okozhat ilyen tünetet, semmi más kapcsolat nincsen a motor járása és a fűtőventilátor között. Az biztos, hogy a problémát nem a fűtés okozza, az már csak egy tünete a valódi problémának.

nov. 17. 14:46
 12/24 anonim ***** válasza:
Ha azonnal bekapcsolod a fűtést, nem lesz semmi, elhanyagolhatóan de később melegszik fel a blokk, fűtéskor elvonod a hőt a hűtőfolyadéktól, a motor X hőt termel, ha nem kapcsolod be a fűtést picit hamarabb melegszik fel a hűtőfolyadék és a blokk ezáltal, de ártani nem fogsz, és a blokk melegedése sem érzékelhető annyira. Kis motornál talán. Én nem szoktam rögtön bekapcsolni a fűtést mert egy ideig úgy is csak hideg levegőt fúj az arcomba.
nov. 17. 15:25
 13/24 anonim ***** válasza:
#11 inkább a testkábel. de amúgy jah. volt olyan amikor fénykürttel le tudtam állítani a kocsit, egy testkábel csere megoldotta.
nov. 17. 15:45
 14/24 anonim ***** válasza:
#13 Testkábel általánosabb probléma típustól függetlenül, Astráknál konkrétan a pozitív korrodált.
nov. 17. 15:53
 15/24 anonim ***** válasza:
#14 értem.. astrám nem volt. nem is lesz, szerencsére. De hiszek neked.
nov. 17. 16:33
 16/24 anonim ***** válasza:
Igen, lehet ebben valami amit írtok, én is ilyesmire gondoltam. Bár pont két Astrám is van, egy H-s és egy K-s. Egyiknél sem tapasztaltam még ilyet. Szerintem ez inkább általános állípotúl, mintsem típustól függ.
nov. 17. 16:45
 17/24 Szolovjov ***** válasza:
Nekem télen maxra pirosra van tekerve. Ha melegem van, lejjebb veszem. Csak amíg nem jó meleg a víz, addig nem fúvatom a ventillátorral hogy ne fagyasszon le a hideg levegő. Klíma nélküli autó.
nov. 17. 16:57
 18/24 anonim ***** válasza:
Semmi ertelme hideg notornal, ugyis csak hideget fuj, ami kellemetlen.
nov. 17. 17:12
 19/24 krwkco ***** válasza:
Ha testkábel vagy valami hasonló lenne, akkor sokkal jobban reagálna a szélvédő vagy hátsóablak fűtés bekapcsolására. Mert azok nagyobb fogyasztók, mint a fűtés ventilátora.
nov. 17. 17:20
 20/24 anonim ***** válasza:
Bármikor be lehet kapcsolni.
nov. 17. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!