Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi büntetést fog kapni?

Mennyi büntetést fog kapni?

Figyelt kérdés

A párom nem vett észre egy új kihelyezett traffipax jellegű kamerát. Erdő szélén fák közé rakták be, nappal is alig lehet látni. Kinézetre olyan, mint a mostanában kihelyezett trafiboxok. Kb. 2 hete minden hajnalban a megengedett 70 helyett 90-95-el ment ahogy azt teszi 15 éve, szóval úgy 9-10 olyan alkalom lehetett amit látott a kamera.

Ha működik a kamera, tényleg mér sebességet és büntetnek érte, akkor ilyen esetben mennyi büntetésre lehet számítani?

nov. 12. 16:54
 1/4 anonim ***** válasza:
23%
9-10-szer 50 ezer ft büntetés, na ez szívás. Amit nézz meg, hogy van-e közúti ellenőrzés tábla előtte(pl. google térkép street view), mert ha nincs, akkor nem nézhet sebességet. Na meg a másik, hogy ezekben sokszor nincs is benne a trafipax, hanem csak lehet benne.
nov. 12. 17:13
 2/4 anonim ***** válasza:
78%

De akkor már küldtek volna valamit, nem?

Nekem 03.31-én volt egy +28 km/h-s gyorshajtásom, 04.10-én már a befizetésen is túl voltam, úgy, hogy pár napig nem néztem emaileket. Pedig már itt volt.

nov. 12. 18:06
 3/4 kutyafule4 ***** válasza:
41%
Az nem jutott eszébe 10-15 év alatt, hogy ne 95-el menjen, hanem csak nyolcvannal?
nov. 13. 14:18
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Úgy néz ki megúsztuk. Azóta eltűnt onnan a kamera.

#1: Táblája nem volt a kamerának.

#2: Úgy tudom 70 napon belül kell megküldeniük, az meg még nem járt le most sem.

#3: Nem, mert indokolatlan a 70-es korlátozás. Szinte minden nap találkozni olyannal, aki 110-120 körül megy ott (csak akkor lassult a forgalom mikor kikerült a kamera). Jó időben még az is biztonságos. Az az útszakasz jelenlegi nyomvonalán létezik vagy 60 éve legalább. Egyik idősebb családtagomtól tudom, hogy a 2000-es évek elején rakták ki a 70-es táblát, mert akkor az egyik télen volt több baleset is pár napon belül. Csak aztán kint felejtették, és azóta is kint van.

nov. 17. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!