KIA NIRO 1.6 105 LE Hibrid/benzin. Azt írják gyárilag, 4L alatt fogyaszt. Autóeladás oldalakon, ahol látni a műszerfalat, sorra 5L körüli fogyasztásokat látok a fényképen. Mindenki nyomja neki?
Nekem egy 20 éves dízelem van. Átlagban 5,4et eszik, de tudtok 3,9el is menni vele ha az autópálya helyett az országutat választom és nem nyomom neki.
Néha használok céges hybrid Yarist, az is 5öt eszik, de ha kinyomom a szemét felmegy 6ra, ha meg a körülmények megfelelőek neki a gyakori visszatápláláshoz, akkor lemegy 4re is.
A kia Niroval ugyanez a helyzet.
Nehogy már komolyan vedd a katalógus adatokat.
Katalógus szerint én is 70kg vagyok, de ha hétvégen sokat eszem es iszom, akkor sz4rás előtt hétfő reggel akár 75 is tudok lenni.
Egyrészt Gabi báttyád jól mondja, másrészt a 3-asnak is igaza van, mert ezeket az adatokat úgy mérik, hogy sík terepen, plussz súly nélkül és nem nyomják neki, tehát a legnagyobb sebességi fokozatban a legkisebb fordulaton ahol még nem erőlködik a motor. Így persze, hogy jó adat jön ki, így még reális is lehet. Nekem 5.5-öt írnak országútira, egyesek szerint behozható 6alá mások szerint nem. Bár én ezt lesz@rom, nem mindig sík terepen megyek, csomagom is van(jelentsen ez bármit is), meg tojás sincs a gázpedál alatt valahogy így....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!