Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezető oldali hátsó ajtó...

Vezető oldali hátsó ajtó központi zár nyitása után nem nyílik, viszont pár kilométer után nyitható. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Amikor lezárom az autót, majd újra nyitom akkor nem nyílik az ajtó.. Viszont ha használom pár kilométert után újra lehet nyitni. Mi lehet a baj?

nov. 11. 09:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg beragad akár kosztól és a döccenőknél kimozdul ezért ki tud nyílni.
nov. 11. 09:24
 2/3 krwkco ***** válasza:
Eltört egy vezeték belseje az ajtó és a karosszéria közötti harmonikában.
nov. 11. 09:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Kérdező! A központi zár kinyit, tehát hallod, hogy csattan és feljön a pöcök, vagy úgy érted a problémát, hogy menet közben egyszer csak nyit a központi? Illetve ha nyit, akkor próbáltad többször meghúzni a kilincset? Harmadik kérdésem, hogy nem szereltétek a zárat?

Elmondom miért kérdem. Nyáron én is szereltem az autóm zárjait, ugyan nem Passat, de VW csoportos autó, és nekem is volt hasonló, hogy ugyan kinyitott a központi, de az ajtó kilincsét 2-3x meg kellett húzni, mire engedett a zár. A probléma pedig az volt, hogy a kilincset és a zárat egy rövidke bowden köti , aminek végén lévő elemet, az előbbi rovátkolt részébe kell bepattintani, de több pozícióban is lehet.

[link]

Én először túlságosan megfeszítettem, és akkor hasonló jelenség volt, hogy ugyan kinyitott a központi, de az ajtót első nyitási próbára nem tudtam kinyitni, csak a kilincs második vagy harmadik meghúzására, és ott is csak zárás után csinálta.

Visszább állítottam a bowdent, és jó lett.

Ha nem ez van, akkor amit elsőnek érdemes megcsinálni, hogy kiszerelni a zárat, és a benne lévő panel forrasztásait felfrissíteni, mert hajlamosak elengedni. Az én autómban két zárral is volt ilyen probléma, illetve párom Fabiájában is forrasztottam a zár paneljét, utána jó lett. Forrasztás után arra figyelni kell, hogy a panelt alaposan meg kell takarítani, és lakkal szigetelni, mert a vezérlőmodul rohadt kényes. Nekem maradt rajta némi folyasztószer, és a bal első összerakása közben egyszer csak megszólalt az üzemanyagszivattyú, pedig épp a kárpitot raktam vissza. 3X szedtem szét mire rájöttem mi a baja.

nov. 11. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!