Opel astra H ids+?
Mármint mi a hibakód konkrétan? Ilyen autóm van, több mint 12 éve.
A műszeregyégen az IDS+ feliratnak világítania kell. Motorindítás után el kell aludnia. Ha nem alszik, ki, akkor meghibásodott a rendszer. A konkrét hibakódot kiolvasva lehet elindulni, hogy mi a gond. Lehet lengéscsillapító, valamelyik gyorsulásérzékelő, kábelezés, bármi...
Ami kényelmetlen, hogy ehhez utángyártott lengéscsillapító nem volt. CSak a Sachs gyártotta a gyárit. És már ezt is nagyon nehéz, majdnem lehetetlen beszerezni. Így sokszor marad a gyári felújítása. Én még elsőket 2020-ban tudtam venni, akkor 150.000Ft körül volt darabja. A hátsók még nekem is az eredetiek. Ha cserélni kell majd, valószínű nálam is csak a felújított marad.
Nem kérdezted, de egyébként én nagyon szeretem a futóművét. Céges autóként volt sima, nem ids+-os H Astrám is. Ég és föld!
Igen, nekem szerencsém volt vele. Szintén használtan vettem, de 12 éve velem van. Csak a kanyarkövetős xenonnal volt baj, de arról tudtam, úgy vettem. Fényszórócsere lett a megoldás. Vétel után gyári újból nekem sem esett jól.
A teljesség igénye nélkül: IDS+, AFL, DDS, TPMS, CD70Navi+CID, radar, félbőr belső ülésfűtéssel, full gombsor a kijelző alatt, EHS, rendező a csomagtér alatt, full légzsákszett, fényre sötétedő tükör, természetesen minden ablak elektromos, gyári coolbox, stb-stb... Minden gyári, semmi nem utólagos beszerelés és nem import autó volt, ez is ritka szerintem. Vigyázok is rá, lassan 20 évesen sem egy szakadék, minden tökéletesen működik benne, hibakódmentes.
A tiéd GTC? Abban láttam azt a nagy, tetőig feljövő szélvédőt. Az király! :) Csak kavicsot ne kapjon az ember!
Sokan lefitymálják, hogy "csak" egy Opel. Hiába öreg ma már, bőven nem F Astra, vagy ZSiguli szint ez már. Itt az oldalon is vannak a H Astrát csak azért is zsigerből gyűlölők. Ha annyira rossz lenne, nem lenne már évtizedek óta a mai napig tömegautó. Ma is kényelmes, jól használható autók ezek. 20 éve a megjelenéskor nagyon innovatív volt. Vezetni a ami napig szeretem. A fék, kuplung, szervó, futómű ezzel az aktív rendszerrel szerintem nagyon jól eltalált. Írom ezt úgy, hogy van mellettem másik, sokkal újabb, újonnan rendelt autóm is.
Ja, értem! :) Először azt hittem ez a fajta: [link]
Amit linkeltél, ilyesmi nekem a másik autómban van, a H-ból kimaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!