Amikor elindítom a fűtőventilátort, akkor elindul a nagy, hűtő venilátor is?
Sziasztok!
2008-as Honda Civic-et vásároltam kb 1 hónapja. Azt sajnos csak most vettem észre, hogyha az autón a ventilátort (ami az utastérbe fúj) bekapcsolom, mindegy milyen fokozatra, akkor azzal a lendülettel rögtön el is kezd búgni az autó hűtőventilátorja. A klíma gomb nem világít, és csak sima fej és láb fűtésre van állítva a fűtés. Meleget fúj, azonban mivel megy a hűtőventilátor, így a vizhőfök 75 fok alá csökken addig, amíg ki nem kapcsolom a belső ventilátort. Mi lehet a gond?
A gondot az automata mód okozta.
A klímát bekapcsolta, de úgy, hogy azt nem is jelezte a kijelzőn.
12.
Nem lehet rossz, mert akkor klíma nélkül is (túl korán) nyitva lenne és akkor is túl hideg lenne a hűtőfolyadék, ha nem megy az a venti a klíma végett.
Persze valahol valami nem stimmel, de a gond nem az automata klíma, mivel olyankor sem szabadna túl hidegnek lennie, ha megy a klíma, még télen sem.
14. Ja, hogy menet közben, de klíma nélkül 70? Akkor lehet. Én úgy értettem, hogy menet közben, de ott is bekapcsolva a fűtést.
Amúgy is zavaros az egész, mert csak a ventillátor bekapcsolásáról beszélt, most akkor a fűtés része - ami a ventillátortól ugye független - az min van? Egyáltalán digitális vagy analóg?
Klímával ment vissza 70-re!
Digitális, automata a hűtés fűtés utolsó válaszoló, és sajnos ez a japán elektronika valami nevetséges...
Picit sok a kérdéses válasz, így tehát a teljes diagnózis:
Menet közben, fűtés be volt kapcsolva, és ment a klíma is (nem értem miért), ezért a vízhőfök 70fokra hűlt vissza. Ha a fűtést kikapcsoltam, akkor kikapcsolta a klímát is, ezért ment vissza normálisra a hőfök.
Az automata gombot kinyomtam, és utána rögtön észhez tért az autó. Szégyen, a 2002-es Seat autónkon az automata mód mai napig gond nélkül működik, és soha nem csinálna olyat, hogy normás fűtési módnál bekapcsolná a klímát is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!