Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Amikor elindítom a fűtőventilá...

Amikor elindítom a fűtőventilátort, akkor elindul a nagy, hűtő venilátor is?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2008-as Honda Civic-et vásároltam kb 1 hónapja. Azt sajnos csak most vettem észre, hogyha az autón a ventilátort (ami az utastérbe fúj) bekapcsolom, mindegy milyen fokozatra, akkor azzal a lendülettel rögtön el is kezd búgni az autó hűtőventilátorja. A klíma gomb nem világít, és csak sima fej és láb fűtésre van állítva a fűtés. Meleget fúj, azonban mivel megy a hűtőventilátor, így a vizhőfök 75 fok alá csökken addig, amíg ki nem kapcsolom a belső ventilátort. Mi lehet a gond?

nov. 10. 21:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
61%
Azt nem tudom, hogy miért kezd el hűteni a hűtőventilátor, azonban az a jelenség, hogy képes vele 75 fokra visszahűteni a vizet termosztáthibára utal. Még azt tudom elképzelni, hogy valami ok miatt bekapcsolja a klímat akkor is, ha manuálisan nem kapcsolod a kapcsolóval. Pl. 1-es Focus tudott ilyet, teljesen manuális klímával, bizonyos kapcsoló pozíciók mellett.
nov. 10. 21:19
 2/17 A kérdező kommentje:

Igen én is olvasom most, hogy az utastér paramentesitese miatt a klímát akkor is bekapcsolja, ha valójában én nem kapcsolom be...de hogy ebből mi igaz, azt nem tudom.

Termosztát gyanús nekem is, de ha nincsen bekapcsolva a fűtés, és ezáltal nem megy a hűtőventi, akkor a hőfok teljesen rendben van.

nov. 10. 21:25
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de ennek akkor sem kéne gondot okoznia. Vannak motorok, amiknél szíjhajtású a ventilátor és állandóan megy, azok sem hűtik túl magukat, ha le van zárva a külső hűtőkör.

Amúgy a klímát könnyen ki lehet deríteni, ha rálátsz a klímakompresszorra. Ha elkezd forogni a közepe, akkor be van kapcsolva. Ha nem látod, akkor próbáld megfogni a klímacsöveket. Ha az egyik jéghideg, akkor bizony megy a kompresszor.

nov. 10. 21:29
 4/17 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm!
nov. 10. 21:48
 5/17 A kérdező kommentje:
Automatára van állítva, az lehet gond? Holnap megnézem.
nov. 10. 21:53
 6/17 anonim ***** válasza:
81%
Automata beállításon indul a klíma is, azért mennek kint a ventilátorok. AC OFF legyen a kijelzőn, manuálisan kapcsold ki a klímát. Mellé cserélj termosztátot.
nov. 10. 21:58
 7/17 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm!
nov. 10. 22:10
 8/17 anonim ***** válasza:
Ha menetközben tartja a hőfokot akkor nem kell a termosztátot buherálni!
tegnapelőtt 08:09
 9/17 A kérdező kommentje:
Nem tartja, visszaesett 70 fok alá.
tegnapelőtt 08:20
 10/17 anonim ***** válasza:

Ha klíma nélkül jó a hőfok, akkor nem lehet termosztát hiba, hiszen akkor is rosszkor (túl korán) nyitna.

Az előbb még amúgy 75 fok volt, most már 70 sincs?

tegnapelőtt 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!