A középre helyezett km/h óra inkább előnyös vagy hátrányos?
Yaris
Citroën
a271ed0fb852de2abda822dd71e33189-citroen_xsara_picasso_panele.jpg
Nekem furcsa. Miért ide rakták?
Mi az előnye vagy hátránya?
Előnye semmi,max ha ég a check engine lámpa akkor nem zavar annyira :)
Amúgy semmi előnye nem lehet mivel sokkal tovább tart ott leolvasni az adatokat mintha veled szemben lenne. Plusz így a műszerfal is sokkal könnyeben továbbíthatja a napfényt a szemedbe ha nappal szembe mész mintha előtted lenne és nem is látnád a műszerfal tetejét.
3: azt már láttam hogy néhány típusnál nem párhuzamos hanem kicsit döntött a sofőr irányába.
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek zöldre nyomtam.
Nekem Nissan X-Trailben volt ilyen kialakítás. Nagyon könnyen meg lehetett szokni, és egyáltalán nem éreztem, hogy lassabban, vagy nehezebben tudnám leolvasni, hiszen ugyanolyan magasságban van, mint a kormány mögött, és menet közben jó esetben mozgatod a fejedet, és nem csak meredten előre nézel egy vonalban, így ugyanannyi idő rápillantani, mintha a kormány mögött lenne.
Előnyének tartom, hogy sosincs takarásban a kormány által, így a kormányt bármilyen pozícióba szabadabban lehet állítani, volt olyan autóm, ahol bizonyos állásban konkrétan kitakarta az alsó visszajelző lámpákat. Emellett emiatt jóval nagyobb méretben is készíthetők, valamint a kormány mögötti teret ötletesebben is ki lehet használni: kerülhet ide tároló rekesz (ezt a Nissanban nagyon szerettem), vagy pl. csak a legfontosabb visszajelzők: index, fordulatszámmérő, stb.
Autóknál én is inkább a sofőr előtti megoldást preferálom, de pl. munkagépekben igen gyakori megoldás, ahol a vezető előtti tér sokkal fontosabb, hogy jól látszódjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!