Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elromlott a gyújtáskapcsolóm...

Elromlott a gyújtáskapcsolóm vagy mi lehet a baja? Leáll menet közben az autó.

Figyelt kérdés

Mentem a kocsival és egyszer csak leállt a kocsi, de úgy mintha kulccsal leállítottam volna majd egyszer csak újraindult... ilyenkor Azért irom, hogy ugy mintha kulccsal állítottam volna le mert mikor ujraindul akkor felvillan az összes izzó a müszerfalon mint amikor gyújtást adok a kocsira. Volt többször is ilyen de akkor csak egy pillanatra állt le és csak azt tapasztaltam hogy a müszerfalon kigyullad minden izzó.

Azért gondolom hogy gyújtáskapcsoló mert sokszor inditózni sem akar a kocsi ha pl használtam bemelegedett rendesen leparkoltam a tesconál bevásároltam és utána nem inditozik, de gyújtás van. Ilyenkor ugy inditom be hogy összezárom egy vascsővel a főkábelt az öninditő 50-es sarujával miközben gyújtáson van a kocsi..

nov. 9. 17:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Az, hogy az önindítót csak közvetlen összekötéssel tudod működésbe hozni, szintén arra utalhat, hogy a gyújtáskapcsolóban vagy az indítókörben (pl. relé vagy vezeték) van egy megszakadás vagy kontakthiba. Ilyen hiba általában magas hőmérsékleten jelentkezhet, amikor a gyújtáskapcsoló anyagai kitágulnak, és megszakítják az érintkezést. Vezetékek átvizsgálása ajánlott különösen ott, ahol a gyújtáskapcsolóhoz és az önindítóhoz kapcsolódnak, fontos lehet. Egy laza vagy korrodált csatlakozás is okozhatja a jelenséget.
nov. 9. 18:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Arra tudok gondolni, hogy a gyujtáskapcsoló betét amit a zarhenger forgat meg amibe a kábelek mennek bele annak a belseje ment tonkre ott nem erintkezik jol meg ilyenek.. az a cucc amit ha elforgatok csavarhuzoval beindul a kocsi
nov. 10. 03:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!