Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » (új) Motor vásárlásnál szoktak...

(új) Motor vásárlásnál szoktak a szalonok eladni olcsóbban, ha sokáig áll bent?

Figyelt kérdés

Van egy motor amivel szemezgetek egy ideje, szerintem már fél éve ott van a márkakereskedésben, és nem nagyon viszik az emberek, nem azért mert nem jó, sőt, csak az ára magas ahhoz képest hogy kis köbcentis.

Érdemes még várni pár hónapot, és rákérdezni hogy nem akarják-e eladni jó áron, vagy inkább tovább benntartják amíg valaki el nem viszi teljes áron?

Úgy tudom az ilyen szalonokban úgy működik a rendszer, hogy a szalon maga megveszi a gyártótól a motort, és nem a gyártó rakja ki kirakatba a sajátját, szóval a szalon-nak benne áll a pénze és nem jó az ha sokáig nem viszik el. De javítsatok ki, ha tévedek.

Köszi a válaszokat!

nov. 9. 16:57
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem kell megvárni az akciót, minden alkuképes. Bemész, megmondod hogy ennyiért elhozod, és vagy vagy.

Viszont, nem biztos, hogy megéri újat venni, sokat esik az ár az első 1-2 évben is akár. Első tulajos, sérülésmentes, kevés km-es, még garanciális motorokat sokszor féláron lehet megvenni, pár évesen.

nov. 9. 17:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez egy új modell, tavaly jelent meg szóval használtan nem lehet kapni sehol, max ha eladnak egy tesztmotort a márkakereskedések, nem tudom azokkal mennyire érdemes foglalkozni, hiszen kitudja hány emberen ment keresztül :/
nov. 9. 18:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Akkor neked kell tudni, hogy vársz-e rá még 1-2-3 évet, vagy bemész egy ajánlattal! 😁
nov. 9. 18:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Érdemes nézni a "Zálogkirályokat" a tv-ben, hogyan kell alkudozni ...
nov. 9. 18:33
 5/9 anonim ***** válasza:
... egyébként most télen alku képes, a hidegben kevés ember akar vásárolni, tavasszal újra sok vevő lesz.
nov. 9. 18:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Attól hogy még fél évet ott áll nem lesz olcsóbb. Ez nem zacskós tej hogy lejár a szavideje és inkább olcsóbban de vigyék csak.
nov. 9. 19:02
 7/9 A kérdező kommentje:
#6 ha benne áll a pénzük akkor de. Mármint hogy rossz ha sokat áll. HA. De csak hallottam egy videóban hogy így működnek a kereskedések, habár az másik ország volt, lehet itt nálunk másképpen van.
nov. 9. 19:33
 8/9 anonim ***** válasza:

A gépjármű kereskedések nem "veszik meg" KP-ra a készletüket általában, hanem bankhitelből finanszírozzák, aminek van egy %-os költsége.

Minden márka más, de pl ahol én dolgoztam úgy működött, hogy az első pár hónapban a finanszírozás költségét átvállalta a gyártó cég, ezzel ösztönözve a kereskedéseket arra, hogy ne üljenek a járművön, hanem pörgessék és adják el amit berendeltek. Ha ez az időablak lejárt akkor pedig áttolták a finanszírozás költségét a kereskedésre vagy ha a gyártó maga nem finanszíroz akkor a kereskedő bankhtelből finanszírozta magának, ahogy tudta. Ilyenkor a valóságban "csak" a kamat ketyeg, minél tovább ott áll annál több. De azért itt nem személyi kölcsön mértékű számokról beszélünk, szóval azért, mert pár hónapja ott áll egy motor nem fognak 20-25%-okat engedni, ha teszem azt neki "csak" havi 20e-ében van a kamatteher, akkor tavaszig kifizet 100e-t rá és ha úgy gondolja akkor jobb eséllyel eladja akkor nem fog engedni.

Be kell ballagni és tenni egy ajánlatot. Még ha vissza is utasítják figyeld havonat ott van-e még a gép és igenis vissza lehet menni újra és újra ajánlatot tenni.

nov. 9. 19:56
 9/9 A kérdező kommentje:
#8 köszi az informatív választ
nov. 9. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!