Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új traffipax megengedett...

Új traffipax megengedett legnagyobb sebessége?

Figyelt kérdés

Csopakról Veszprém fele haladva felszereltek 2 új traffipaxot. Nem tudom hogy élesben üzemelnek-e már, de van alattuk 1-1 kijelző, ami zöld mosolygós arcot vagy piros szomorú arcot mutat ha elhalad mellettük az ember.

70km/h a megengedett maximális sebesség a szakaszon.

Tegnap előtt 2-szer mentem el mellettük, de mentek előttem, a megszokott sebességnél lassabban. Zöld mosolygós arcot mutattak.

Tegnap fölfele menet nem volt előttem senki, így olyan sebességet választottam ami számomra megfelelőnek tűnt, picivel 70 alatt. Piros arcot mutatott a kijelzőn. Kíváncsi voltam, hogy mennyitől mutatja, így egy picit elvettem a gázt. 65 km/h-nál vált pirosra az arc rajta.

Ez azt jelenti, hogy ennyinél már mérne? Vagy most még csak ilyen megfélemlítő üzemmódban működnek, és a tényleges mérés nem ennyitől lesz?

nov. 9. 08:09
 1/6 anonim ***** válasza:
16%
1 kmhtól jár a büntetés ha 70 a max 71 től büntet.
nov. 9. 10:06
 2/6 A kérdező kommentje:
Át fogják állítani az ország összes traffipaxát hogy már +1-től büntessenek?
nov. 9. 11:52
 3/6 anonim ***** válasza:
59%
A zöld és piros arcokat mutató kijelzők általában nem hivatalos sebességmérő rendszerek, hanem sebességjelző táblák, amik a sofőrök figyelmeztetésére szolgálnak. Ezek sokszor prevenciós jellegűek, és nem kapcsolódnak közvetlenül a sebességtúllépés miatti bírságoláshoz.Az ilyen jelzőtáblák célja, hogy a sofőrök betartsák a megengedett sebességhatárt, de előfordulhat, hogy érzékenyebbre vannak állítva, mint a tényleges sebességmérő rendszerek. A 65 km/h-nál mutatott piros arc azt jelzi, hogy a rendszer így programozott, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ennyitől már büntetést szabnak ki.A tényleges traffipaxok esetében általában van egy toleranciaszint (például +3 km/h), ami azt jelenti, hogy csak 73 km/h felett kezdik el rögzíteni a sebességtúllépést 70 km/h-s korlátnál. Az viszont, hogy élesben üzemelnek-e már, csak akkor derül ki, ha hivatalos forrásból megerősítik.
nov. 9. 13:07
 4/6 anonim ***** válasza:
33%
Na látom a sok gyorshajtú kisfaxu ráfeküdt a diszlájk gombra :D Sokba van a csekk mi? XD
nov. 10. 10:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Gondolaom az 1-es vagy.

A "postazós" bünti jóval nagyobb sebessegtúllépés esetén fog jönni Szombathelyről.

Ha utánadmennek, vagy egy kicsit odébb leintenek akkor letezik ez az 1 km/h-val többel mesz mar megbüntetnek dolog.

Pl véda alatt 90-es max megengedettnel 104-gyel meg nem kapsz csekket.

nov. 11. 12:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Lakott területen kívül, ez még fontos.
nov. 11. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!