Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autó szerviz rutinokra...

Milyen autó szerviz rutinokra kell oda figyelni?

Figyelt kérdés
2 éve vettem egy patika 2009-ee Volvo s80-at. Azóta sem volt vele semmi gondom, csak olaj és szűrő cseréket kapott évente (10.000-ren belül volt mindig) illetve most egy teljes fék felújítást. Teljesen laikus vagyok, de félek, hogy valami gond abból lesz, hogy nem figyeltem oda rá. Tudnátok adni egy listát az alap szerviz időpontokról? (Váltó olaj csere, lengőkar, vezérlés, mit tudom én nem értek hozzá sajnos) idő vagy km leosztásban, vagy ahogy szoktátok a megelöző cseréket ejteni. Nem feltétlen arra gondolok, amikor valamiről hallod, hogy már kopog.
ma 19:20
 1/1 anonim ***** válasza:
Benzinesnél gyertya 90.000km, vezérlés ha láncos akkor 300.000km alatt nem kellene hozzá nyúlni, ha szíjjas akkor 60.000km (de lehet több, pontosat nem tudok erre mondani mert mindig láncos vezérlésű autóim voltak), de akkor a vízpumpa és a hosszbordásszíj is cserés. Üzemanyagszűrő ha van akkor minden második olajcsere alkalmával. Fékfolyadék 50.000km,fagyálló 150.000km. Ezeket betartva nem igen lesz gondod. Egyébként a gépkönyvbe kell, hogy legyen egy lista hogy mikor milyen szerviz van az autóra. Alvázszám alapján Volvo márkaszerviz is tud segíteni.
ma 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!