Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyári kerék szettemben van...

Nyári kerék szettemben van TPMS szenzor. Most azt leszedettem és felrakattam Téli szettet, amiben van szintén szenzor. Ezt most fel kellett a kocsihoz programozni. Ha nyáron vissza cserélem a kerekeket ismét nyárira, akkor megint programozni kell?

Figyelt kérdés

#kocsi #Toyota Yaris Cross
nov. 6. 09:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem, ha figyeltek rá, hogy mindegyik ugyanoda kerüljön vissza. A másik kérdés inkább, hogy mennyire éri meg fél évente átszerelni a gumikat a felnin. A guminak, felninek, szenzor tömítéseink (ha olyan típus) sem használ, na meg nem is olcsó.
nov. 6. 12:17
 2/7 anonim ***** válasza:
#1: Neked nem sikerült elolvasni a kérdést...?
nov. 6. 12:33
 3/7 anonim ***** válasza:

#2, elolvastam, csak épp nem egyértelmű a megfogalmazás.

"...van TPMS szenzor. Most azt leszedettem..." Mi az a leszedetés? Mit szedetett le, honnan hova? Számomra ez nem derül ki egyértelműen.

Ha felnire van szerelve mindkét komplett szenzoros kerékszett, azt leszedetni én nem szoktam, max fél óra alatt kicserélem magamnak. És igen, szoktam újratanítani, minden kerékcserekor. Ugyan nem Toyotám van, más márkájú autó, amihez Aliexpressről házhozszállítva kb. 3000Ft volt a tanítókészülék.

nov. 6. 20:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nos, van egy Toyota Yaris Crossom 2024-es. Ehhez gyári alufelni járt nyári gumikkal. Ebben a felniben van tpms szerzon gyárilag. Most az EGÉSZ kereket lecseréltem lemezfelnis, téli gumis szettre, de nem gyárira, mert az +500.000 ft lett volna. Így vettem 4 lemezfelnit, 4db Hamaton szenzort és volt 4db zsír új téligumi szettem. Felprogramozták az új (téli szettes) TPMS szenzort ÉS a kérdésem arra irányult, hogy a Nyári Gyári szettemben lévő TPMS szenzort ugye azért megjegyezte a Yaris, mert ha nem akkor tavasszal újra fel kell tanítani?
nov. 6. 21:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Oké, így már világos. Az elején valóban félreértettem.

Van olyan, hogy a gyári szenzort tudják klónozni. Azaz az utángyártott szenzornak a gyári adatokat megmondják és onnantól azt használja. Az ID-t is. Így az autó azt hiszi, hogy továbbra is ugyanazokat a gyári szenzorokat használja, pedig fizikailag másik van fent. Ez esetben jó eséllyel nem kell probramozni a tavaszi visszacserekor.

Ha nem ilyen az új szenzor, hanem egy teljesen más ID-vel kerültek fel, akkor a Toyota rendszerétől függ. Ezzel nincs tapasztalatom. De jó eséllyel kell programozni, hiszen a másik szettet fogja keresni az autó. Nem biztos, hogy tud egyszerre két garnitúrát is eltárolni a memóriájába és kezelni.

Ezt biztosan csak egy Yaris tulajdonos tudná megírni. Vagy ha van facebookon legújabb generációs Yaris falka, esetleg ott lehetne még a tapasztalatokról érdeklődni.

Tudom, hogy egy igen/nem válaszra számítottál, én ennyit tudtam hozzátenni. Legrosszabb esetben tavasszal kiderül.

nov. 7. 07:17
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Szerintem akkor tavasszal újra kell programozni a nyári garnitúrát, mert ez a téli utángyártott most lett a kocsihoz aktiválva először. Memória kérdése igen, hogy el tudott e tárolni ennyi szenzor ID-t. Tavasszal kiderül. Köszönöm a választ! :)
nov. 7. 18:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is pont ez a gond volt, elvileg minden autóban el lehet tárolni kettő garníturát de az ember örülhet ha talál olyan gumist akinek van egyáltalán ilyen kis gépe, amivel feltanít. Ha a gumis tudja hogy kell beállítani kettő garniturát akkor megjegyzi az autó. Nekem nem tudta, így újra kell programozni minden évben kétszer. Próbálok rájönni hogyan kéne mert a kezelési könyvben szerepel…
nov. 21. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!