Nyári kerék szettemben van TPMS szenzor. Most azt leszedettem és felrakattam Téli szettet, amiben van szintén szenzor. Ezt most fel kellett a kocsihoz programozni. Ha nyáron vissza cserélem a kerekeket ismét nyárira, akkor megint programozni kell?
#2, elolvastam, csak épp nem egyértelmű a megfogalmazás.
"...van TPMS szenzor. Most azt leszedettem..." Mi az a leszedetés? Mit szedetett le, honnan hova? Számomra ez nem derül ki egyértelműen.
Ha felnire van szerelve mindkét komplett szenzoros kerékszett, azt leszedetni én nem szoktam, max fél óra alatt kicserélem magamnak. És igen, szoktam újratanítani, minden kerékcserekor. Ugyan nem Toyotám van, más márkájú autó, amihez Aliexpressről házhozszállítva kb. 3000Ft volt a tanítókészülék.
Oké, így már világos. Az elején valóban félreértettem.
Van olyan, hogy a gyári szenzort tudják klónozni. Azaz az utángyártott szenzornak a gyári adatokat megmondják és onnantól azt használja. Az ID-t is. Így az autó azt hiszi, hogy továbbra is ugyanazokat a gyári szenzorokat használja, pedig fizikailag másik van fent. Ez esetben jó eséllyel nem kell probramozni a tavaszi visszacserekor.
Ha nem ilyen az új szenzor, hanem egy teljesen más ID-vel kerültek fel, akkor a Toyota rendszerétől függ. Ezzel nincs tapasztalatom. De jó eséllyel kell programozni, hiszen a másik szettet fogja keresni az autó. Nem biztos, hogy tud egyszerre két garnitúrát is eltárolni a memóriájába és kezelni.
Ezt biztosan csak egy Yaris tulajdonos tudná megírni. Vagy ha van facebookon legújabb generációs Yaris falka, esetleg ott lehetne még a tapasztalatokról érdeklődni.
Tudom, hogy egy igen/nem válaszra számítottál, én ennyit tudtam hozzátenni. Legrosszabb esetben tavasszal kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!