Start Stop rendszerű autókhoz szükséges-e dupla áron megvenni a speciális akkumulátort (EFB)? Vagy elég lehet a gyáritól nagyobb amperórást beletenni?
Teljesen más a töltési karakterisztika. Meg fog dögleni hamar az akku, mivel soha nincs feltöltve teljesen.
Ha ezt valóban ki tudod iktatni és 14,4 körül tölt fixen, akkor jó lesz bele a sima is..
Nekem is most lesz cserés a 80Ah-s AGM akkum. De én biztos nem ezen akarnék spórolni és okosabb lenni mint az autót tervező "hülye" mérnökök. Ha volt pénzem autóra, akkor a normális fenntartására is van. Ez eleve bele volt kalkulálva, különben meg se vettem volna.
Ha sima ólom. savast teszel bele, meg fog dögleni nagyon hamar. Nem azért mert nem lesz feltöltve, pont ellenkezőleg, folyamatosan túl lesz töltve. A SS-os autóm 14,8-15,0V-tal is tölt. AGM akkunak ez nem gond. A sima savasnál 14,4V fölött viszont elkezd bomlani az elektrolit. Más töltési karakterisztikát igényel, ami az autódon nem úgy működik, hogy csak átbillenetsz egy kapcsolót és jó lesz.
14,4V maximum a sima ólom savasra volt igaz. Ilyet már régóta nem kapsz. A maiak jellemzően, kálcium, vagy ezüst ötvözetűek. Legalább 14,4V töltőfeszültség van előírva, 14,8V az ajánlott.
Tehát a nagyobb probléma az alultöltés lesz.
Ólom savas akksi 😅😅😅😅
Ember, naptárt nézted mostanában? 2024-et ír nálam.
Kérdező: ha kikapcsolod a start stop cuccot minden induláskor akkor jó bele a normál akksi is.
Ha használod a start stoppot akkor AGM.
Megint előkerültél gumis? Újból baromságokat írogatsz.
Semmi köze az akku töltésének ahhoz, hogy használja a start-stopot, vagy nem. Belinkeltem a karakterisztikát, ugyanúgy részlegesen lesz csak feltöltve, mivel bizonyos % felett már csak motorféken tölt a rendszer. Pont nem érdekli, hogy ki van-e kapcsolva a start-stop.
Fárasztó nagyon folyamatosan a féligazságaidat, beböfögéseidet korrigálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!