Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nincs az autóban fütés??...

Miért nincs az autóban fütés?? Seat Cordoba 1.6 motorkód 1f 1995.

Figyelt kérdés
Idén lett új fütőradiátor cserélve, most kapott ujj termosztátot meg vízpumpát mert csapágyas lett! Összes cső meleg (ezen vízcsap nincs) amivel állitom hogy hideg meleg annak a terelő lapja normálisan müködik. Amivel állitom hogy hova fujja annak a bowdenje ki akadt de szerintem annak nincs köze. Töbször volt má javitva automatikusan légteleníti magát nincs légtelenitő csavar!
nov. 4. 06:49
1 2 3
 21/25 krwkco ***** válasza:

"arra írtam, hogy komoly, hogy még egy fűtéscsapot is baxnak beletenni...."

Értem.

De én örülök, hogy nincs fűtéscsap. Eggyel több hibaforrás lenne, ahogy ez nálad is kiderült.

Nem jelent hátrányt, hogy a meleg víz pluszban kering valahol. Meleg víz van bőven, sőt fölöslegben, ha jár a motor.

És az autómban a befújt levegő nem lesz langyos, ha hidegre van állítva. Mert olyan a konstrukció. A tied azért fújt langyosat, mert másként tervezték meg a levegő útját. Arra számítva, hogy a fűtéscsap majd bezár és a radiátor hideg lesz.

nov. 4. 13:22
 22/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) amugy hozzá teszem hogy az új termosztát elött is ugyan ez volt má a jelenség!
nov. 4. 13:53
 23/25 anonim ***** válasza:
19. Versenyzik neked az agyad !!!
nov. 5. 07:54
 24/25 Szolovjov ***** válasza:
Nincs fűtéscsap az autókban vagy 25 éve. Nekem sem fűtött a 94-es Passatom, meg havernak az Audi. Az oka ezeknél az, hogy a levegőt terelő csappantyúkon (amiket a bowdennel állítgatsz hogy hideget vagy meleget fújjon) van gyárilag szivasos jellegű szigetelés, ami ennyi idő elteltével szétporlad. Így hiába van melegre állítva, nem tudja rendesen elzárni a hideg levegő útját. A megoldás: műszerfal leszerel és helyre kell állítani a helyes záródását a terelő lapoknak. Kb egyik szerelő sem fogja elvállalni. Az enyémet is itthon javítottuk meg, meg a cimbiét is. Azóta pólóban lehet benne vezetni mínuszban is. Már ha lennék marha levetkőzni :)
nov. 5. 20:15
 25/25 A kérdező kommentje:

Szasztok! Egyentalán má langyosat sem fujj! Minden át lett má nézzve közép konzolnál radiátornál má minden! Nem folyik sehol el a fagyállom!

Viszont utána nézztem hogy a kiegyenlítő tartályon a sapkába lévő szelep ha meghal, ha korábban nyit vagy ugy marad akkor nem lesz kellő nyomás és nem minden hova jutt el a hütő víz! Furcsáltam is hogy üzem melegen ( tudom hogy tilos meg veszélyes) de simán leveszem a sapkát nincs benne nyomás! Vízpumpa az új rendesen van keringés!

nov. 5. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!