Miért nincs az autóban fütés?? Seat Cordoba 1.6 motorkód 1f 1995.
Az érdekes...
Azt gondoltam, hogy bele van építve a fűtéscsap.
Később majd körül nézek youtube-on, hátha találok róla videót.
"kapott ujj termosztátot"
Ugyanattól a gyártótól van a termosztát, mint ami benne volt? Mert bemelegedés után a nyitott termosztát ellenállása szabályozza, hogy mennyi melegvíz menjen a hűtőbe és mennyi a fűtőradiátorba. Ha a termosztát túl nagyra nyit, akkor gyengébb lesz a fűtés.
Másrészt, ha mégis maradt levegő a fűtőradiátorban, akkor a levegős rész nem fog fűteni. Pl. ha félig levegővel, félig vízzel van töltve, akkor a hőleadás kb. a fele a normálisnak.
"13: az komoly 😅😅😅"
Nem 13. 1.3
70 lelkesen igyekvő ló. Nekem teljesen megfelel, hogy elvigyen oda ahova menni akarok. :-)
15. Ezt nem ismerem , de a termosztát nem lehet bekötve a fűtő körbe!!
Ugyan is ha már 40-50 fokra melegedik a motor akkor is kell fűteni neki.
folytatás
Ja, és feltehetően nem ujj termosztát, hanem új termosztát. :-)
"Ezt nem ismerem , de a termosztát nem lehet bekötve a fűtő körbe!!"
Nem is mondtam, hogy oda lenne bekötve. A főkörben van.
Amíg a termosztát zárva van, addig az összes meleg víz a fűtőradiátorhoz megy. Amikor kinyit, akkor a meleg víz nagy része a vastag csöveken elkezd a hűtő felé menni. És a fűtés köre is nyitott marad. A két útvonal "versenyzik" a meleg vízért. De ha a nyitott termosztátnak kicsi az ellenállása, akkor kevés meleg víz lesz arra kényszerítve, hogy a fűtőradiátor felé menjen.
16: arra írtam, hogy komoly, hogy még egy fűtéscsapot is baxnak beletenni....
Tök feleslegesen kering ott áprilistól novemberig a forró víz.
Nekem vakkumos lenne a csap de elszállt a vakuum valahol így mindig nyitva maradt.
Tavasszal a melegek beálltával vettem észre, hogy hiába van letekerve a fűtés, akkor is jön be langyos, kissé meleg levegő.
Vettem bele valami 50-60 éves volkswagenbe való kézi csapot amit a motortérből kell nyitni, zárni 😅
Na ez nem romlik el!
Novemberben kinyitom, marciusban elzárom, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!