Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nincs az autóban fütés??...

Miért nincs az autóban fütés?? Seat Cordoba 1.6 motorkód 1f 1995.

Figyelt kérdés
Idén lett új fütőradiátor cserélve, most kapott ujj termosztátot meg vízpumpát mert csapágyas lett! Összes cső meleg (ezen vízcsap nincs) amivel állitom hogy hideg meleg annak a terelő lapja normálisan müködik. Amivel állitom hogy hova fujja annak a bowdenje ki akadt de szerintem annak nincs köze. Töbször volt má javitva automatikusan légteleníti magát nincs légtelenitő csavar!
nov. 4. 06:49
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Igen elötte jo volt! De nem ment rá semmilyen kábel!
nov. 4. 11:54
 12/25 anonim ***** válasza:

Az érdekes...

Azt gondoltam, hogy bele van építve a fűtéscsap.

Később majd körül nézek youtube-on, hátha találok róla videót.

nov. 4. 12:09
 13/25 krwkco ***** válasza:
Nem minden autóban van a fűtőkör vizét elzáró melegvíz csap. Pl. az enyémben sincs. Fiesta 1.3 2002. A fűtőradiátorban állandóan kering a melegvíz és csak a levegő terelését intézi a fűtéstekerő.
nov. 4. 12:32
 14/25 anonim ***** válasza:
13: az komoly 😅😅😅
nov. 4. 12:36
 15/25 krwkco ***** válasza:

"kapott ujj termosztátot"

Ugyanattól a gyártótól van a termosztát, mint ami benne volt? Mert bemelegedés után a nyitott termosztát ellenállása szabályozza, hogy mennyi melegvíz menjen a hűtőbe és mennyi a fűtőradiátorba. Ha a termosztát túl nagyra nyit, akkor gyengébb lesz a fűtés.

Másrészt, ha mégis maradt levegő a fűtőradiátorban, akkor a levegős rész nem fog fűteni. Pl. ha félig levegővel, félig vízzel van töltve, akkor a hőleadás kb. a fele a normálisnak.

nov. 4. 12:37
 16/25 krwkco ***** válasza:

"13: az komoly 😅😅😅"

Nem 13. 1.3

70 lelkesen igyekvő ló. Nekem teljesen megfelel, hogy elvigyen oda ahova menni akarok. :-)

nov. 4. 12:39
 17/25 anonim ***** válasza:

15. Ezt nem ismerem , de a termosztát nem lehet bekötve a fűtő körbe!!

Ugyan is ha már 40-50 fokra melegedik a motor akkor is kell fűteni neki.

nov. 4. 12:40
 18/25 krwkco ***** válasza:

folytatás

Ja, és feltehetően nem ujj termosztát, hanem új termosztát. :-)

nov. 4. 12:41
 19/25 krwkco ***** válasza:

"Ezt nem ismerem , de a termosztát nem lehet bekötve a fűtő körbe!!"

Nem is mondtam, hogy oda lenne bekötve. A főkörben van.

Amíg a termosztát zárva van, addig az összes meleg víz a fűtőradiátorhoz megy. Amikor kinyit, akkor a meleg víz nagy része a vastag csöveken elkezd a hűtő felé menni. És a fűtés köre is nyitott marad. A két útvonal "versenyzik" a meleg vízért. De ha a nyitott termosztátnak kicsi az ellenállása, akkor kevés meleg víz lesz arra kényszerítve, hogy a fűtőradiátor felé menjen.

nov. 4. 12:47
 20/25 anonim ***** válasza:

16: arra írtam, hogy komoly, hogy még egy fűtéscsapot is baxnak beletenni....

Tök feleslegesen kering ott áprilistól novemberig a forró víz.

Nekem vakkumos lenne a csap de elszállt a vakuum valahol így mindig nyitva maradt.

Tavasszal a melegek beálltával vettem észre, hogy hiába van letekerve a fűtés, akkor is jön be langyos, kissé meleg levegő.

Vettem bele valami 50-60 éves volkswagenbe való kézi csapot amit a motortérből kell nyitni, zárni 😅

Na ez nem romlik el!

Novemberben kinyitom, marciusban elzárom, ennyi.

nov. 4. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!